Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


120 éves a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa

120 éves a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa

Ünnepi koncertjük műsora a magyar kórusművészet nagyjai köré szerveződik: megidézik névadójukat és Kodályt, megemlékeznek az idén 100 éve született Ligeti Györgyről, és előadják korunk talán legnépszerűbb magyar kórusszerzője, Orbán György egyik darabját is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 25. vasárnap, 18:00

120 éves a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa

Műsor:
Kodály Zoltán: Fölszállott a páva
Vass Lajos: Kis szerenád
Daróci Bárdos Tamás: Madáretető
Vytautas Miskinis: Cantate Domino
Ligeti György: Haj, ifjuság!
*****
Orbán György: Magnificat
Szólót énekelnek: Gheorghita Orsolya és Bagosi Orsolya

Közreműködik:
Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa
vezényel: Szűcs Dániel
Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Szimfonikus Zenekara
vezényel: Uzsaly Bence

Az idén 120. jubileumát ünneplő Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa 1903-ban alakult férfikarként, majd 1948-ban vegyeskarrá szerveződött. Repertoárjának három pillérét a magyar kortárs zeneművek, a nagyszabású oratorikus alkotások, valamint a cappella darabok képezik. A kórus nevéhez fűződik többek között Kodály Zoltán Zrínyi szózata és Vass Lajos Mathias Rex című kompozíciójának ősbemutatója. Az együttes 1994-ben vette fel egykori karnagya, az Erkel-díjas zeneszerző, Vass Lajos nevét, akinek életművét azóta is elkötelezetten népszerűsítik, örökségét pedig ápolják. Mindmáig kulcsfontosságúnak tartják, hogy valamennyi korosztály megmutathassa a hangját és folytassa az évtizedes tradíciókat.

A Vass Lajos Kórus hagyományt teremtett karvezetői kurzusok szervezésével, koncertjein neves és pályakezdő karnagyoknak adott lehetőséget a találkozásra, és 2023-ban három vendégkórus részvételével az első kórustalálkozóját is megrendezte. Gazdag nemzetközi kapcsolatrendszert alakított ki, illetve magyar és külföldi versenyeken nyert díjakat. Karnagyuk 2015 óta Szűcs Dániel, akihez 2023-ban Székely Zsófia csatlakozott másodkarnagyként.

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!