Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


A csomótündér
5

A csomótündér

Ajánlott életkor: 6+



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 10. kedd, 15:00

A csomótündér már évszázadok óta köti egymáshoz a szerelmespárokat, amikor egy nap végzetes hibát követ el: egy össze nem illő pár, Menyus királyfi és Panni királylány cipőfűzőjét gabalyítja össze. A királyfi és a királylány mindent megtesznek, hogy boldogan éljenek, amíg meg nem halnak, de folyton hasra esnek a cipőfűzőjükben. Kisfiuk, ifjabb Menyus pedig egyre szomorúbban és kétségbeesettebben hallgatja szülei állandó veszekedését... Mit tehet ilyenkor a csomótündér? El lehet-e vágni a tévedésből kötött csomót? Az előadás a gyerekek számára átélhetően, a mese nyelvén beszél olyan helyzetekről, mint a válás vagy a mozaikcsaládok létrejötte.
 
Azért választottuk ezt a történetet, mert úgy gondoltuk, fontos témát dolgoz fel. Egy tabutémát, amiről beszélni kell. Gyerekeknek, gyerekekkel is. A mesének ez az első, egy színész által előadott színpadi adaptációja, ez az első tárgyanimációs feldolgozása. Ellinger Edina már az egyetemen osztálytársam volt, később is sokat dolgoztunk együtt, ez a próbafolyamat is tovább erősítette barátságunkat. Hiszem, hogy egy egyszereplős előadás sosem csak a rendezőé. Együtt gondolkodtunk az anyagon, együtt hoztuk létre ezt az előadást, mindketten egyenlő arányban vagyunk benne, csak én kintről, ő meg bentről. Nagyon személyes dolog jött létre, ami nagyon közel áll a szívemhez.
 
Tengely Gábor rendező
 
Az előadást követően közös játékra és gondolkozásra hívjuk nézőinket: együtt vizsgáljuk ki a csomótündér döntésének hátterét. Ezért arra kérjük kedves nézőinket, hogy kényelmes ruhában érkezzenek.
 
A darab Gimesi Dóra Csomótündér című meséje alapján készült. A könyv megvásárolható a Pagony könyvesboltokban.
 
Csoportok számára Mozgató program is elérhető.

Író: Gimesi Dóra
Dramaturg: Pallai Mara
Látványtervező: Michac Gábor
Foglalkozásvezető: Végvári Viktória
Zenei szerkesztő: Tihanyi Attila
Rendező: Tengely Gábor

Szereplők:
Ellinger Edina

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Ajánló


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!