Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


A hajnal (l'Aube)

A hajnal (l'Aube)

L’aube / Dawn
99’ | 1986 | színes

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 26. vasárnap, 13:00

Rendező: Jancsó Miklós
Forgatókönyvíró: Jancsó Miklós
Operatőr: Armand Marco, Jancsó Nyika
Zene: Simon Zoltán
Szereplők: Philippe Léotard, Michael York, Christine Boisson
Műfaj: filmdráma
Gyártó: Swan Productions, YNIL Film Production, Odessa Films

Jancsó apokaliptikus hangvételű és tőle szokatlanul rövid vágásokra épülő filmje Elie Wiesel azonos című regénye nyomán készült. Palesztina angol protektorátus zsidó állammá alakulásának idején cionista fegyveres csoportok angolellenes akciókat hajtanak végre. Jancsó itt is azt a kérdést veti fel: lehet-e erőszakra erőszakkal válaszolni, indokolhatja-e terrorizmust bármi? Megteheti-e a Tóra, a „Törvény” népe, hogy feladja életben maradása érdekében az életelveit? A film a hangsúlyt a morális kérdésekre helyezi. Elisha, a fiatal holocaust túlélő azt a feladatot kapja, hogy gyilkoljon meg egy túszul ejtett angol századost, elfogott társukért cserébe.A fiú és a fogoly között mély rokonszenv alakul ki. Mégis, a fegyvernek hajnalban el kell dördülnie… A filmet az operatőr sérülése miatt hirtelen beugró Jancsó Nyika fényképezte kiválóan.

Készítő országok: Franciaország, Izrael
Felirat nyelvek: Magyar

Nyelvek: francia, angol

 

L’Aube
99' | 1986 | couleur
Réalisateur : Miklós Jancsó
Scénariste : Miklós Jancsó
Photographie : Armand Marco, Nyika Jancsó
Musique : Zoltán Simon
Avec Philippe Léotard, Michael York, Christine Boisson
Genre : film dramatique
Produit par Swan Productions, YNIL Film Production, Odessa Films.

Le film apocalyptique de Jancsó, réalisé avec des coupes inhabituellement courtes, est basé sur le roman du même titre d'Elie Wiesel. Au moment de la création de l'État juif sur les terres palestiniennes, des groupes armés sionistes ont mené des attaques contre les Britanniques. Dans ce film également, Jancsó soulève la question suivante : est-il possible de répondre à la violence par la violence, le terrorisme est-il jamais justifié ? Le peuple de la Torah peut-il renoncer à ses principes pour survivre ? Le film se concentre sur les questions de moralité.

Elisha, jeune survivant de l'Holocauste, est chargé d'exécuter un capitaine britannique pris en otage en représailles à la capture d'un des leurs, condamné à mort. Un lien profond se développe entre le garçon et le prisonnier. Et pourtant, les coups de feu doivent retentir à l'aube...

La photographie de Nyika Jancsó, qui a remplacé à la dernière minute le directeur de la photographie original qui était blessé, est superbe.

 

Pays producteurs : France, Israël
Langues : français, anglais
Langues de sous-titres : hongrois

 

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

zenés átirat két részben

Ajánló


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!