Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


A képzelt beteg
24

A képzelt beteg

Ajánlott életkor: 16+


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 10. kedd, 19:00

A jómódú család hírnév, pénz, társadalmi elismerés bőséges birtokában élné megnyugtatóan kiszámított életét, ha a családfő, Argan, hipochondriájával nem tenné pokollá saját és családtagjai hétköznapjait. Betegsége kiszámíthatatlan, megmagyarázhatatlan, megfellebbezhetetlen, ilyeténképp a betegség gyógyítása is komplikált, kivitelezhetetlen és végeérhetetlen. Molière minden helyzetkomikumot a legvégsőkig kiélez, sötét és éles kontúrral veszi körül ragyogó poénjait, így szinte már ijesztően abszurddá válik kacagtató komédiája.
Alföldi Róbert nem először rendez a Budapest Bábszínházban. Előadásait mindig fokozott érdeklődés veszi körül a választott téma merészségéért, az alapmű bábos feldolgozásának újszerűségéért. A szabadság – és olykor a szabadosság – izgalmas művészi eszköz Alföldi rendezéseiben. A klasszikus nagy műveket újraolvastatja, újraláttatja velünk, ezáltal sikerül azokat közel hozni ellentmondásokkal teli jelenkorunkhoz. Az előadás játékos, ugyanakkor radikális, ironikus és egyben merészen durva módon mutatja meg főhősünk fizikai állapotát, az altesti kínok megannyi variációját tárva elénk, nem sokat bízva a néző képzeletére és fantáziájára, viszont számítva a néző nagyszerű és nagyvonalú humorérzékére. A test minden megnyilvánulását pőrén, kendőzetlenül, nyers érzékiségében tárja fel e komédia. Az alkotók igazi vágya az, hogy olyan színházi élményt kínáljanak föl A képzelt beteg című előadással a bátor szívű közönségnek, amely meghökkenti, de elgondolkoztatja, nevetésre ingerli, de fájdalmas katarzissal tetőzi be az estét.

Vörös Róbert dramaturg

Író: Molière
Dramaturg: Vörös Róbert
Díszlet- és jelmeztervező: Zöldy Z Gergely
Bábtervező: Hoffer Károly
Rendező: Alföldi Róbert

Szereplők:
Argan, képzelt beteg: Ács Norbert
Béline, Argan második felesége: Pallai Mara
Angélique, Argan lánya, Cléante szerelmese: Pájer Alma Virág
Béralde, Argan fivére: Pethő Gergő
Cléante, Angélique szerelmese: Barna Zsombor
Decretenus, orvos: Pethő Gergő
Thomas Decretenus, a fia: Kemény István
Pourgalot, Argan orvosa: Blasek Gyöngyi
Simate, patikus: Tatai Zsolt
Toinette, szolgálólány: Spiegl Anna

 

 

 

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!