Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


A megnyerhető veszteség - Tandori Dezső-emlékest / LITERÁRIUM EXTRA

A megnyerhető veszteség - Tandori Dezső-emlékest / LITERÁRIUM EXTRA

A műsor összeállítói arra törekedtek, hogy lehetőleg minden korszakából elhangozzanak fontosabb versei, de a fő művek mellett felidéznek számos töredéket, bravúros ujjgyakorlatot, játékos opust is - Tandori sokoldalú zsenialitásának bizonyítékául.
 több

2019. november 18. hétfő
19:00 — 21:00

Az idén februárban az égi mezőkre költözött költő felmérhetetlenül gazdag életművet hagyott ránk. Ebből a szűk távlatból sem kétséges, hogy Tandori Dezső a kortárs magyar líra korszakos alakja volt, aki a versírásnak új irányt szabott, feltérképezve a költői megszólalás számos korábban járatlan területét. Korábban ismeretlen hangok, témák, tárgyak, formák jelentek meg nála már az első, Töredék Hamletnek című kötettel kezdődően, kiteljesedett lírája pedig megkerülhetetlen hatást gyakorolt az elmúlt évtizedek magyar költészetére. Prózaírói és műfordítói munkássága, esszéi alapján is a legnagyobbak közé tartozik, a Müpa reprezentatív emlékműsora mégis főként Tandori lírájára összpontosít.
A műsor összeállítói arra törekedtek, hogy lehetőleg minden korszakából elhangozzanak fontosabb versei, de a fő művek mellett felidéznek számos töredéket, bravúros ujjgyakorlatot, játékos opust is - Tandori sokoldalú zsenialitásának bizonyítékául. Mindemellett kortárs költők-írók, közeli és távolabbi barátok, pályatársak emlékeznek majd kerekasztal-beszélgetés keretében és hozzá írt vagy általa ihletett műveik felolvasásával angyali lényére, törékeny alakjára, káprázatos művészetére.

műsorvezető, házigazda    Jánossy Lajos

Alkotók:
a műsor összeállítója    Németh Gábor, Jánossy Lajos
díszlet    Zeke Edit
látvány    Czakó Zsolt, Oláh Gergely Máté
rendező    Novák Eszter
sorozatszerkesztő    Keresztury Tibor

Ajánló


Minden 100 évben születik egy ló, és minden 100 évben születik egy ember,…

Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az…

Elisabeth alakja semmilyen klisébe nem illik bele, és megcáfol minden előítéletet. Más volt,…