Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


A művészet templomai: Bernini

A művészet templomai: Bernini

A kiállításról készült mozifilm a sorozatra jellemző módon a művész élettörténetét feltáró szakértői interjúk és a műalkotásokról készített páratlanul részletgazdag – 8K felbontású kamerákkal rögzített – felvételek segítségével mutatja be és elemzi a mesterműveket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 20. péntek, 14:00

A művészet templomai: Bernini
olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019
olasz nyelven, magyar felirattal

Rendező: Francesco Invernizzi
Megszólalók: Andrea Bacchi, Anna Coliva, Luigi Ficacci
 
Nincs még egy olyan művész, aki akkora hatással lett volna a 17. századi Rómára, mint Bernini. A művészet templomai sorozat február 3-án érkező új bemutatója a mesteri szobrászművész munkásságát mutatja be átfogó módon, a nagyszabású 2018-as római életműkiállításon készített exkluzív felvételekkel, amelyek a mesterművek legapróbb részleteit is feltárják.

A film Budapesten csak az Urániában látható.

Gian Lorenzo Bernini, a szobrász és építész, aki kilenc pápát is szolgált, kitörölhetetlenül ott hagyta nyomát az Örök Városban. Tehetségének és zsenialitásának csodálatára nem is találhatnánk alkalmasabb helyszínt, mint a római Borghese Galériát, amelynek épületét eredetileg a művész patrónusa, Scipione Borghese bíboros építtette a 17. század elején. Itt teljesedett ki Bernini valódi tehetsége, ahogy szó szerint kőbe tudta vésni az élet minden rezdülését és drámaiságát. A múzeum által rendezett "Bernini - A szobrász" című életmű-kiállítás "minden látogató számára életre szóló élményt nyújt." (The New York Times).

Közel öt évszázad telt el azóta, hogy létrejöttek a művész fenséges szoborcsoportjai, amelyek mára a világon szétszórva, a legnagyobb múzeumok gyűjteményeiben láthatók. A Villa Borghese által kiállított, több mint hatvan mesterművet felvonultató gyűjtemény a műértők szerint nem más, mint Bernini hazatérése. A lenyűgöző szobrok és szoborcsoportok olyan neves múzeumokból érkeztek Rómába erre a különleges kiállításra, mint a Vatikáni Múzeum, a bergamói Carrara Akadémia, a párizsi Lourve, a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum, a londoni National Gallery és a Berlini Nemzeti Múzeum.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017 nyár elején megjelent PestiEst-ben csak úgy sorjáznak a tabutémák, ám a kifejezetten harcos kiállása, a teljesen újszerű rímképlet és a hitelesség azonnal feltűnést keltett. A bemutatkozó nagylemezén (Nehézlábérzés, 2018) Krúbi teljes fegyverzetében jelenik meg: erőteljes politizálás, szexualitás, celebek bírálata, tabudöntögető témák. A 2019-es Zárolás feloldva EP dalait a gyors befutás hátulütői, az agresszíven nyomuló rajongók, a tolakodó nők, az eredményt váró menedzserek népesítik be. A korábbinál egységesebb, komorabb hangvételű második album után 2020 augusztusától Krúbi szívizomgyulladás miatt csaknem tíz hónapig nem állt színpadra, de 2021 nyarán újra nagy sikerrel zenélt. A betegségéről szóló csaknem kilenc perces Szív című dal hamar népszerű lett. Legutóbbi, III. Krúbi című albumát éppen 29. születésnapján, 2023. november 17-én dobta piacra, többek között a Ganxsta Zolee tehet mindenről című szerzeménnyel. A korong dalait 2024 januárjában a Papp László Sportarénában tartott nagyszabású koncertjén hallgathatták meg élőben a rajongói. Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. A 2021 júniusában megjelent első, ‘comic sins’ c. mixtape óriási kritikai és közönség sikert aratott, a 2022-ben kiadott ‘Playbánia’ megjelenését követően, pedig egyértelművé vált, hogy Beton.Hofi az elkövetkezendő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz. Egyedi hangzásvilágával, (ön)reflektív dalszövegeivel, hipnotikus színpadi jelenlétével, humorával és lelkes, magukat ‘Citromale Gang’ néven aposztrofáló rajongói bázisával gyorsan, mindössze 2 év alatt bebiztosította helyét a klubok és fesztiválok nagyszínpadain, hogy aztán 2023-ban már a telt-házas Budapest Parkban lépjen fel. 2022-ben a ‘comic sins’-ért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/ hangfelvétele kategóriában, Hundred Sins-el közös Bagira c. dala, pedig a 3. legtöbbet játszott magyar dal lett valaha Spotifyon. A trilógiát záró “0” c. 20 dalos lemeze 2024 tavaszán jelent meg. A lemezt áprilisban, első “aréna showján” az MVM Dome-ban mutatja be. Super Early Bird: 6500 Ft (korlátozott darabszámban) Early Bird: 7500 Ft (korlátozott darabszámban) Standard: 8500 Ft VIP: 12000 Ft (korlátozott darabszámban) VIP jegy tartalma: gyors belépés a VIP bejáraton keresztül, a koncertet közvetlenül a színpad előtt egy elkülönített nézőtéri helyről élvezheted, egyedi VIP pass és karszalag, welcome drink

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!