Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


A művészet templomai - Leonardo 500

A művészet templomai - Leonardo 500

Rendező: Francesco Invernizzi

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 6. szombat, 11:00

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő bemutatója az egyetemes művészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg, halálának ötszázadik évfordulója alkalmából. Leonardo az itáliai reneszánsz polihisztor mestere: festőművész, szobrász, építész, természettudós, humanista, és feltaláló volt egy személyben – ám mindenekelőtt a világ titkai után kutató, fáradhatatlan felfedező volt. Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven Da Vinci-kódexeknek neveznek.

Az évforduló alkalmából moziba kerülő film ezek megfejtését kísérli meg, egy egészen új nézőpontból vizsgálva és értelmezve ezt a monumentális művet. A film több évtizednyi kutatómunka eredményei és mesterséges intelligencia alapú technológiák felhasználásával a Da Vinci-kódexek merőben új perspektíváit tárja fel, bemutatva azok elméleti és gyakorlati felhasználási lehetőségeit. A filmben megszólaló szakértők és mérnökök Leonardo tanulmányait olyan új megvilágításba helyezik, amely során a nézők a modern kor vívmányain keresztül ismerhetik meg a mester géniuszát, felfedezve, hogy az ipar, a mérnöki- és orvostudományok, a kommunikáció, az anatómia és a 21. századi modern művészet gyökerei mind Leonardo munkásságáig nyúlnak vissza.

A filmet rendező Francesco Invernizzi munkássága nem ismeretlen a hazai nézőknek, producerként az ő nevéhez fűzödnek A művészet templomai sorozat legnépszerűbb epizódjai, köztük a Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Raffaello - A festőfejedelem 3D c. filmek is.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!