Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


A szerelmes királynő / Dido és Aeneas / Matinékoncert / Műhelytitkok

A szerelmes királynő / Dido és Aeneas / Matinékoncert / Műhelytitkok

Ki ne volna kíváncsi arra, mi történik egy operaelőadás próbáján, hogyan gyakorolnak a népzenei együttesek, milyenek egy hangszeres együttes mindennapjai, hogyan működik, hogyan készül fel egy hangversenyre egy szimfonikus zenekar?

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 4. vasárnap, 15:00

A Műhelykoncertek bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és az elhangzó utasítások, magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.
Minden idők egyik leginkább szívbe markoló szerelmi történetét dolgozza fel Henry Purcell operája, melyben a világot járó trójai herceg, Aeneas és Dido, Karthágó királynője talál egymásra. Rövid boldogságuknak egy gonosz varázsló mesterkedése vet véget: Aeneast megtévesztve, isteni parancsra hivatkozva továbbutazásra szólítja fel a herceget. Aeneas engedelmeskedik, összetörve ezzel Dido szívét, aki belehal a csalódásba és bánatába. Az antik szerelmi tragédiának és Purcell csodálatos zenéjének örökérvényű szépsége találkozik a kortárs színpadi előadásban, amelynek alkotói nemcsak az operaszínpadi munka összetettségét, összművészeti jellegét, hanem magát az alkotói folyamatot is bemutatják a közönségnek.

Műsor:

Purcell: Dido és Aeneas

Vezényel: Dinya Dávid
Közreműködik: a Simplicissimus Kamaraegyüttes (művészeti vezető: Németh Zsombor)
Pintér Gábor: rendező

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Ajánló


Az Európa nevezetes zenei tájait bemutató sorozat első koncertje északra kalauzol, az ott élő népek sajátságos világát, színeit és ízeit…

A Kodály és Bartók örökségét ápoló, Gráf Zsuzsanna vezetésével működő, nevében is angyali Angelica Leánykar már több alkalommal varázsolta el…

A Koyaanisqatsi sikere után az amerikai rendező, Godfrey Reggio műhelyében megszületett a Qatsi trilógia.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!