Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Alexander Vantournhout (BE): Red Haired Men / Vörösek

Alexander Vantournhout (BE): Red Haired Men / Vörösek

A tánc, az akrobatika, a cirkusz és a színház kombinálásával Alexander Vantournhout olyan univerzumot hoz létre, ahol a csoda és a humor soha nem jár kockáztat nélkül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 16. szombat, 20:00

A tánc, az akrobatika, a cirkusz és a színház kombinálásával Alexander Vantournhout olyan univerzumot hoz létre, ahol a csoda és a humor soha nem jár kockáztat nélkül.

 A Vörösek című elődás alkotásához Alexander Vantournhout az orosz író, Danyiil Harmsz (1905-1942) munkáiból merített. Harmsz rövid elbeszélései, amelyek a sztálini tisztogatások idején születtek, jellemzően nyugtalanító hangulatú, különös  szövegek, abszurd humorral . Az előadásban is használt eszközök, mint a kényelmetlen fizikalitás, a nonszensz és a nyelv hangsúlyossága szintén mind tipikus harmszi jellegzetességek. Vantournhout és három másik előadója együtt „fordítja” ezeket színpadra: a koreográfia cirkuszi attrakciókkal és mágiával is kiegészül. A testvéries kvartett éppen úgy játszik vizuális percepciónkkal, ahogy Harmsz játszott a szavakkal.

A szövegek jól illeszkednek abba  populáris(abb) világba mint amilyen a cirkusz is: rövidek, sűrűek, virtuózok és csattanóval végződnek (már irodalmi értelemben), de ezek többnyire elkedvetlenítő vagy letaglózó csattanók ám minden esetben telítve vannak fekete humorral. Olyan előadás született, amely kikerüli a koncepcióból adódó epizodikus jelleget, és olyan hatást kelt nézőiben, mintha mi is a szövegek és a fizikalitás határán egyensúlyoznánk az alkotókkal együtt. Egy koherens összművészeti univerzum kerül itt megalkotásra, egy meglepő világegyetemé, melyet a néző kedvére lakhat be.

Volt egy vörös hajú ember, akinek nem volt se szeme, se füle. Nem volt neki haja sem, úgyhogy vörös hajúnak is csak feltételesen nevezték.

Beszélni nem tudott, mivel nem volt szája. Orra sem volt.

Még keze se, lába se volt neki. Hasa sem volt, háta sem volt, gerince sem volt, és semmilyen belső szerve sem volt. Semmije sem volt! Úgyhogy nem is érthető, kiről is van szó.

Jobb, ha nem is beszélünk róla többet.

Danyiil Harmsz (Hetényi Zsuzsa fordítása)

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!