Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Arcady Volodos zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2019

Arcady Volodos zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2019

Arcadi Volodos, 1972-ben született Leningrádban. A zene jelentős szerepet játszott életében már egész kicsi korában, mivel szülei mindketten énekesek. Ezért zenei tanulmányait a Glinka Chapel Iskolában kezdte meg, majd a szentpétervári konzervatóriumban folytatta tovább. Habár már 8 éves korától zongorázott, tanulmányait csak 1987-től kezdte igazán komolyabbra fordítani.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 11. szerda, 19:30

Arcady Volodos zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Műsor:
Liszt: 123. Petrarca-szonett, Liszt: Gyászgondola, no. 2,
Liszt: A-dúr legenda – Assisi Szent Ferenc prédikál a madaraknak, Liszt: h-moll ballada ***
Schumann: Bunte Blätter, op. 99 – Marsch, Abendmusik, Schumann: B-dúr humoreszk, op. 20

Arcadi Volodos, 1972-ben született Leningrádban. A zene jelentős szerepet játszott életében már egész kicsi korában, mivel szülei mindketten énekesek. Ezért zenei tanulmányait a Glinka Chapel Iskolában kezdte meg, majd a szentpétervári konzervatóriumban folytatta tovább. Habár már 8 éves korától zongorázott, tanulmányait csak 1987-től kezdte igazán komolyabbra fordítani. Első komolyabb tanulmányait a Moszkvai Konzervatórium Zeneművészeti Főiskoláján folytatta, ahol Galina Eguiazarova vette a szárnyai alá. Majd tanult a párizsi konzervatóriumban Jacques Rouviertől, később pedig Madridban szélesítette a tudását az Escuela Superior de Música-n  Reina Sofía-tól és Dimitri Bashkirov-tól. Annak ellenére, hogy viszonylag rövid és formális tanulmányok állnak a háta mögött, hamar a vezető zongoristák élére került a világ zongoristáinak képzelt dobogóján. Volodos mindent: a képzelet, a szín, a szenvedély és a fenomenális technika elképzelései szerint valósít meg zenéjében. Csodálatos dallamokat hívva elő játéka során. Volodos 2003-ban megkapta a német „Echo Classic” díjat, mint a legjobb hangszeres előadóként. 1999-ben a Gramophone díjjal lett gazdagabb. És még mindig 1999-ben a Sony Classical kiadta a legendás Carnegie Hall debütáló albumát. Arcady Volodosról sokan azt állítják, hogy Ő a mai modern V. Horowitz, visszaadja Horowitz hibátlan technikai képességét és közismerten nehéz darabjait. Szívesen és lendülettel szólaltatja meg Liszt Ferenc Magyar rapszódiáját és a Rákóczi indulót is.

A hangversenysorozat névadó szponzora az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!