Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Jegytípusok


4 900 Ft
Teljes árú jegy

Aktuális előadások




A sötétség zavaró, sőt fenyegető is lehet: az ismeretlen, a homályos, az üres. De nem mindig van menekvés előle. És ha – kérdezi Schuitemaker - a sötétséget a perspektíva megváltoztatásával lehetőségek tárhelyévé változtatjuk?

Arno Schuitemaker koreográfiájában a sötétség egy új dimenzióját nyitja meg előttünk. A koromsötét térben alig megvilágított képek bukkannak elő, néha az érzékelésünk küszöbén táncolnak. A látottakról alkotott feltevéseink újra és újra megkérdőjeleződnek, miközben az előadók a színpadon mozognak. Nem mindenki látható egyszerre, de jelenlétük mindig érezhető. Ennek a világnak sajátos a gravitációja, mindent és mindenkit magába szív.

A Dance Europe szakmai lap Hollandia egyik vezető koreográfusának, a német Tanz magazin pedig az egyik legígéretesebb koreográfusnak nevezte Arno Schuitemakert, aki 2024-ben immár negyedik alkalommal érkezik a Trafóba. Schuitemaker eredeti végzettsége szerint repüléstechnikai mérnök, koreográfiáit ezért mindig a ráció vezeti: megteremti a tökéletes absztrakciót, tisztán, matematikai nyelven. Előadóival, zeneszerzőivel és világítástervezőivel szorosan együttműködve táncművei magával ragadó összművészeti alkotásokká válnak.

Figyelem! Az előadásban stroboszkóp, füst, vaksötét és meztelenség jelenik meg, mely egyes nézőknek felkavaró lehet.

Arno Schuitemaker: "Talán az öregedésem bizonyítéka, de úgy érzem, egyre kevésbé állok ellen az élet kiszolgáltatott voltának. Amikor Derek Jarman Chroma című könyvét olvastam, néhány gondolata erős hatást gyakorolt rám: "A fekete reménytelen? Nincs minden sötét zivatarfelhőnek egy ezüstös oldala? A feketében rejlik a remény lehetősége.” Ez arra késztetett, hogy elgondolkodjak ennek a paradoxonnak a jelentőségén, és azon, hogy miként válhat hasznunkra és formálhat bennünket. Talán úgy találhatjuk meg a megvilágosodást, ha eltűnünk a sötétségben, már csak azért is, hogy a másik oldalon kijöjjünk."

Stáblista
Létrehozás: Arno Schuitemaker
Előadók: Schuitemaker, S: Ugrin, Ahmed El Gendy, Emilia Saavedra, Frederik Kaijser, Rex Collins, Clotilde Cappelletti, Jim Buskens és Paolo Yao.
Dramaturgia: Guy Cools
Zene: Aart Strootman
Fénytervezés: Jean Kalman
Díszlettervezés: Jean Kalman, Arno Schuitemaker

Támogatók
A 30 appearances out of darkness a SHARP/ArnoSchuitemaker produkciója a La Place de la Danse - Centre de Développement Chorégraphique National / Toulouse-Occitanie és a POLE-SUD - Centre de Développement Chorégraphique National Strasbourg koprodukciójában valósult meg. A Fonds Podiumkunsten, Amsterdams voor de Kunst, Fonds 21 és Zabawas támogatásával. Köszönet a Holland Fesztiválnak.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical. A történet ismert: nyüzsgő kikötő, a tenger hullámzása, régi-új szerelmek,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!