Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Az építészet és a szobrászat ősi egysége

Az építészet és a szobrászat ősi egysége

Autentikusan az épített tér és a megformált anyag olyan fogalmi kategóriák, amelyek valójában nem létezhetnek egymás nélkül. Kölcsönviszonyukból jól levezethető szellemi mondandójuk ekvivalenciája is. Sokáig ez volt ama vonzerő, ami meggátolta szétválásukat.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 29. kedd, 17:30

Folytatódik a 2013-ban életre hívott és azóta is működő “Ecsetvonások – művészettörténeti előadássorozatunk”, ám idén kicsit más szemszögből közelítjük meg a képzőművészeti és építészeti alkotásokat.

Révi Norbert szobrászművész és Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a szolnoki Művésztelep alkotói lesznek az előadóink.

A tavaszi előadássorozat II. és III. állomásai:

Az építészet és a szobrászat ősi egysége.
(2020.03.17. kedd 17.30)

Autentikusan az épített tér és a megformált anyag olyan fogalmi kategóriák, amelyek valójában nem létezhetnek egymás nélkül. Kölcsönviszonyukból jól levezethető szellemi mondandójuk ekvivalenciája is. Sokáig ez volt ama vonzerő, ami meggátolta szétválásukat. Különösen az antik kultúrák szemléletében látjuk ennek messzemenő érvényét. Amennyiben itt mégis megtörtént hasonló, pusztán fizikai eltávolodás értelmében valósult meg, sohasem eszmei módon, – így aztán ezer és ezer szállal hirdették magukról összetartozásukat egy náluknál magasabb idea hordozásának dicső foglalataként. A lényeg kifejtésében és érvényre juttatásában együtt vállalták azt a közvetítő szerepet, amelyet küldetésül rájuk mértek az égiek.
Előadó: Révi Norbert szobrászművész

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!