Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Az orosz hárfa - Orosz Zenei Fesztivál 2021
2

Az orosz hárfa - Orosz Zenei Fesztivál 2021

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 6. szerda, 19:30

Műsor:
M. I. Glinka:
Variációk egy Mozart témára
Esz-dúr noktürn
Glinka-Balakirev: A pacsirta
Sz. Prokofjev: C-dúr prelűd op. 12 no. 7  
M. Muszorgszkij:
Une Larme (Könnycsepp)
Meditation (Meditáció)
Souvenir d'enfance (Gyermekkori emlék)
P. I. Csajkovszkij:
f-moll keringő op. 40 no. 9
Valse Sentimentale op. 51 no. 6
Ekaterina A. Walter-Kühne: Fantázia Csajkovszkij Anyegin című opera témáira

Fellép: Razvaljajeva Anasztázia - hárfa

Az orosz származású hárfaművész  válogatásában  kedvelt  orosz zeneszerzők műveit szólaltatja meg, A Mozart ihlette Glinka variációktól Prokofjeven, és Muszorgszkij zenéjén keresztül eljutunk  a cári világ  báljaira, amikor Csajkovszkij keringőjét hallgatjuk. A koncert utolsó darabját  -Ekaterina A. Walter-Kühne: Fantázia -  pedig Csajkovszkij Anyegin című operája ihlette.

Razvaljajeva Anasztázia 1986-ban született Oroszországban, 1993 óta Magyarországon él. Hét évesen kezdett el hárfázni, édesanyja, Gorbunova Natalia volt az első tanára, majd nyolc éves korától Felletár Melindánál tanult a Szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban. 2011-ben szerzett  diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol Vigh Andrea irányításával végezte tanulmányait. 2019-ben a Zeneakadémia Doktori Iskolájában „cum laude” minősítéssel doktorált, disszertációját a 20. századi és kortárs szóló hárfairodalomról írta.

Számos nemzetközi mesterkurzusokon és versenyen szerepelt. Versenyeredményei közül a legfontosabbak: a 14. Nemzetközi „Petar Konjovic” Zenei Verseny első díja, a Nemzetközi Arles-i Kamarazenei Versenyen elért második helyezés, illetve a IV. „Suoni D'Arpa” Nemzetközi Verseny szólóhárfa kategóriájának harmadik díja. Hárfa és gitár duójával, Környei Miklós gitárművésszel második díjat nyertek a IV. Madridi Spanyol Kamaraversenyen és harmadik díjat a IV. „Suoni D'Arpa” Nemzetközi Versenyen, a szlovén VII. „Svirél” Nemzetközi Versenyen pedig különdíjat kaptak. Anasztázia a Zeneakadémia tehetséggondozó programjának (2010/2011) és karrierirodájának (2014) kiemelt támogatottja volt. 2011-ben Junior Prima díjat, 2015-ben Fischer Annie ösztöndíjat kapott. 2020-ban Kult50 elismerésben részesült a konvenciókat meghaladó tevékenységéért és a Schubert Winterreise című dalciklusának előadásáért Baráth Emőke operaénekessel, Novák Eszter rendezésében.

Anasztázia jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium óraadó hárfatanára. A tanítás mellett aktív előadóművész, elhivatott kamaramuzsikus. Széleskörű repertoárja a barokktól a kortárs zenéig terjed, számos ősbemutató fűzödik nevéhez. Elismert hazai és nemzetközi fesztiválok fellépője, a Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny művészeti vezetője és szervezője. Seleljo Erzsébettel Duo SeRa néven alapított szaxofon-hárfa duójával főként magyar kortárs zenét játszik. 2021-ben megjelent a Debussy dalokra épülő Debussy NOW! című közös lemeze Harcsa Veronika jazzénekessel és Fenyvesi Márton jazzgitárossal a BMC Records gondozásában.

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!