Broadway Jegyiroda
Jegyirodák:
1026 Bp. Gábor Áron u. 74-78. (Rózsakert)
Tel: 340-40-40 Nyitva: H-P: 10-19h Szo:10-17
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Bálint-napi koncert

Bálint-napi koncert

Bálint napi koncert - „Egy szép táncot jókedvemből”
 több

Bognár Szilvia - ének
Kónya István - lantok
Bede Péter - furulyák

A reneszánsztól a rokokóig terjedő időszak világi zenéjéből válogattunk.

Kárpát-medencei zenei körutazásunk során ellátogatunk a királyi és fejedelmi udvarok, városok, kastélyok, kollégiumok, templomok, kúriák, valamint a falvak világába.
A 17. századig nem létezett éles határ műköltészet és népköltészet, műzene és népzene között. A zenei nyelv is sokáig egységes maradt, a különböző zenei formák és műfajok egymást folyamatosan termékenyítették, gazdagították.
Énekes válogatásunk műfajilag igen sokszínű. Mivel a 18. századig bezárólag a költészet, előadását tekintve többségében énekelt költészet, így szerepel benne Tinódi, Balassi, Csokonay, Petőfi egy-egy verses éneke, valamint a néphagyományban fennmaradt szerelmi- és virágénekek, mulattató- és lakodalmi szokásdalok, párosítók, amelyeket korabeli, írásos forrásokban (Kájoni-, Vietorisz-kódex, Vásárhelyi Daloskönyv, Pálóczi: Énekes poézis) is
fellelhetünk.
Felcsendül továbbá a magyar királyi udvarokkal kapcsolatban álló, vagy itt megfordult komponisták néhány műve; külföldi kéziratokban fennmaradt magyar vonatkozású anonym táncok (ungaresca, passamezzo ongaro, hajdútánc) és magyar táncokat komponáló külföldi szerzők művei, valamint magyar népi táncnóták.

Ajánló


Háy János író irodalomtörténeti munkába fogott, sorra vette a magyar irodalom legfontosabb szerzőit,…

L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája Zenés mese felnőtteknek és gyerekeknek