Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Beethoven-maraton: Győri Filharmonikus Zenekar

Beethoven-maraton: Győri Filharmonikus Zenekar

A maratonon a magyar zenei élet jeles szólistái, szimfonikus zenekarai és kamaraegyüttesei lépnek fel. A koncertek és vetítések segítségével egy teljes napig mindenki maga mögött hagyhatja a valóságot, és elmerülhet az istenit leginkább megközelítő jelenségben: a zenében.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 2. vasárnap, 15:00

Beethoven-maraton: Győri Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Berkes Kálmán

Program:
Ludwig van Beethoven:
3. (Esz-dúr) szimfónia, Op. 55

Az eseményről

„Nincs az a szabály, amelyet meg ne lehetne sérteni avégből, hogy szebbé tegyünk valamit” – mondta Beethoven. Az utókor nagy szerencséjére meg is sértett jó párat, így vált a világ egyik legismertebb komponistájává. A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa ezúttal a 250 éve született zeneszerző-óriást ünnepli egész napos közös maratonjával.

Fischer Iván is megszeg egyfajta szabályt, hiszen a maraton tizenhárom éves történetében nem volt még példa rá, hogy egy szerző kétszer adja a programsorozat témáját. Csajkovszkij, Bach, Bartók, Mozart, Schubert, Dvořák, Stravinsky, Mendelssohn és Schumann, Brahms, Bernstein, valamint Debussy és Ravel után, tíz év múltán ismét Beethoven lesz a rendezvény főszereplője. A változatos és bőséges életmű több maratonra is elegendő zenei muníciót nyújt, de talán akkor sem fog megharagudni a közönség, ha egy évtized elteltével újra felcsendül valamelyik népszerű Beethoven-mű.

Kettősség – sok szempontból kifejező szó, ha Beethoven művészetéről beszélünk. Minőség tekintetében persze nem az, a korszakolás kérdésében már annál inkább: a 18-19. század fordulóján élt szerzőt a bécsi klasszikusok közt tartjuk számon, ugyanakkor bőven előremutatott a romantikusokig. Hagyományos műfajokat, formákat használt, de nemegyszer átlépte azok határait. Kiszámíthatatlanul viselkedett, hangulatingadozásaival az őt támogató nemeseket, sőt akár legjobb barátait is büntette. A szélsőséges érzelmi skála ott van számos kompozíciójában, ettől lesz zenéje olyan húsbavágó, őszinte és szabad.

A maratonon a magyar zenei élet jeles szólistái, szimfonikus zenekarai és kamaraegyüttesei lépnek fel. A koncertek és vetítések segítségével egy teljes napig mindenki maga mögött hagyhatja a valóságot, és elmerülhet az istenit leginkább megközelítő jelenségben: a zenében.

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!