Broadway Jegyiroda
Jegyirodák:
1026 Bp. Gábor Áron u. 74-78. (Rózsakert)
Tel: 340-40-40 Nyitva: H-P: 10-19h Szo:10-17
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Bencs estek - Irodalmi Dominó: Ady Endre éjszakái

Bencs estek - Irodalmi Dominó: Ady Endre éjszakái

Bencs irodalom: Dominó


 több

Harminc esztendeje, 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.
2019. január 22-én, kedden e jeles nap tiszteletére a száz esztendeje elhunyt Ady Endrét idézzük meg a Bencs Villában 17.30-tól, a Bencs Irodalmi Estek keretében.
Krúdy Gyula 1925 elején kezdte el publikálni a Nyugatban Adyról szóló emlékezéseit. Ezek az írások nemcsak a Hortobágy poétájának életébe engednek bepillantást, hanem Krúdy hasonlíthatatlan stílusú munkáiba is.
A Bencs Villa tiszteletet parancsoló környezetet biztosít ahhoz, hogy a magyar kultúra napja kapcsán – Krúdy segítségével – méltó módon emlékezzünk irodalomunk egyik legnagyobb alkotójára, a száz esztendeje, 1919. január 27-én elhunyt Ady Endrére. Az ünnepi alkalomból alakja történeti megítéléséről, szerelmi költészetéről, az egzaltált Léda-, s a meghittebb Csinszka-versek világáról éppúgy képet kaphatunk, mint hatalmas publicisztikai illetve novellaírói munkásságáról.
A költő rendkívüli terjedelmű munkásságának felidézésében, versei és prózai művei, levelei művészi tolmácsolásában Kováts Dénes segítségére lesznek Nyomtató Enikő és Horváth Viktor, a Móricz Zsigmond Színház művészei, valamint Karádi Zsolt főiskolai tanár.

Ajánló


Puccini utolsó és talán legcsodálatosabb műve, egyben első mesealapú operája középpontjában az izzó,…

A Thália társulatának pazar szereposztású tisztelgése a francia bohózatszerzők koronázatlan királya előtt!

Először látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpad gyönyörű környezetében a rejtelmes német mondakörből megalkotott…