Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Betegnaplók - Improvizatív kamaradráma egy felvonásban

Betegnaplók - Improvizatív kamaradráma egy felvonásban

Az előadás Csáth Géza író és pszichiáter szövegei alapján született – pontosabban születik folyamatosan. Célunk ugyanis az, hogy az előadás a nézők szeme láttára nyerje el aznap esti egyszeri és megismételhetetlen formáját, hogy az előadás néhány pontján színészi improvizációk a valós időben hozzák létre a két karaktert, s a két karakter a művet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 28. hétfő, 19:00

A Betegnaplók az alkotás természetéről szól. A küzdelemről, az inspirációról, a bukásokról. Arról, ahogyan két ember – az alkotói válságtól szenvedő író és az elmegyógyintézetben kezelt skizofrén lány – együtt fedezi fel az alkotás élményét. De ki vallhatja magáénak a kész művet? A művész vagy a múzsa? És mi történik, ha elmosódnak a határok e két szerep között, és szereplők már maguk sem tudják, melyikük az alkotó és melyikük az ihlető? Létezik-e egyáltalán olyan, hogy közös műalkotás? És milyen név szerepeljen a könyv borítóján?

Szereplők:

Csáth: Balogh Márton István

016-os beteg: Kovács Boróka

Rendező: Varró Ilona Ágnes

Csáth Géza írásai alapján írta Varró Ilona Ágnes

Parkolás: A jegy felmutatásával ingyenes parkolást biztosítunk a Várkert Bazár mélygarázsában 3 órára (mely a Szarvas tér felől közelíthető meg). A garázsból való kihajtáshoz a jegyet le kell pecsételtetni a rendezvény jegypénztárában.

Ajánlatunk


Az Európa nevezetes zenei tájait bemutató sorozat első koncertje északra kalauzol, az ott élő népek sajátságos világát, színeit és ízeit bemutatva. Sibelius történelmi eseményeket bemutató szimfonikus költeményének zenei témája a finnek nemzeti énekévé vált.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

Ajánló


GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!