Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Bogányi Gergely és a Nagy János Trió újévi koncertje - Debussy – Jazz de Lune

Bogányi Gergely és a Nagy János Trió újévi koncertje - Debussy – Jazz de Lune

Claude Debussy munkássága előtt tiszteleg a Nagy János Trió. A száz éve elhunyt francia zeneszerző folyamatos inspirációt jelent a dzsesszzenészek számára, így néhány művének újragondolása szerepel a Trió Jazz de Lune Debussy 100 című lemezen. A lemez készültekor pedig megfogalmazódott egy közös koncert gondolata Bogányi Gergely zongoraművésszel, amely egyedülálló módon most a Várkert Bazár újévi koncertjeként valósul meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 3. péntek, 19:00

Közreműködik a Free Style Chamber Orchestra

Debussy kora egyik legizgalmasabb alkotója volt, aki számtalan helyről, köztük a dzsessz muzsikából merített ihletet, és ezzel új távlatokat nyitott a komolyzenében. Száz évvel a halála után a francia komponista még mindig inspirációt jelent. Nagy János Yancha Erkel Ferenc-díjas dzsessz zongorista-zeneszerző és Frankie Látó hegedűművész hat éve duólemezen dolgozott fel néhány Liszt- és Debussy-szerzeményt, most pedig kizárólag Debussy munkáinak újragondolásával töltött meg egy albumot a Nagy János Trió. A Jazz de Lune Debussy 100 című lemezen a művészek arra vállalkoznak, hogy a Debussy-művek témáit, illetve rövidebb tételeit a dzsessz formanyelvéhez igazítva, sok improvizációval megtűzdelve alakítsák saját zenei egyéniségükhöz. Kreatív, improvizatív megközelítéssel értelmezik a klasszikus témákat, ahogy még soha nem hallottuk ezeket. Stílusuk egyetlen műfajba sem sorolható. Játékuk az improvizációra épül, nehéz nem észrevenni a komoly, megfontolt, de mégiscsak játékos megközelítést. Akik ismerik az eredeti műveket, hálásak lesznek, mert olyan érzéseket, világokat mutatnak meg a darabokból, amiről még csak nem is sejtették, hogy bennük van. 

„Az impresszionizmus zenei felfogása hasonló ahhoz, ahogyan mi gondolkodunk a dzsesszről. Számomra is elsősorban a hangulat a fontos, valamint a folyamatos változás úgy, hogy lehetőleg kerüljük az ismétlődéseket. A lemezen rengeteg improvizáció van, hiszen sokszor elmerengünk az eredeti művön. Éppen ezért talán nem is feldolgozásokról, hanem újragondolásról, vagyis végső soron új művekről van szó.”- tette hozzá Nagy János Yancha.

A lemez készültekor fogalmazódott meg egy közös koncert gondolata Bogányi Gergely zongoraművésszel.

Bogányi Gergely és a Nagy János Trió a nagysikerű Debussy album kamarazenekari változatát mutatja be ezen az estén, a Free Style Chamber Orchestrával kiegészülve.

 

Fellépők:

 

Bogányi Gergely – zongora

Nagy János – zongora

Frankie Lato – hegedű

Joubert Flóra – dob, ütőhangszerek

Csonka Gábor – hegedű

Kézdy Luca – hegedű

Haraszti Krisztina – brácsa

Probay Valéria – cselló

Pozsár Eszter – fuvola

Gordon Teodóra – klarinét

Zsemlye Sándor – szaxofon

Blaskó Mihály – fagott

Berdisz Tamás – dob, ütőhangszerek

Frey György - basszusgitár

 

Ajánlatunk


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!