Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Bosch+Bosch Finisszázs & Ludwig Lounge

Bosch+Bosch Finisszázs & Ludwig Lounge

A Ludwig Lounge programsorozat következő állomásán, a Bosch+Bosch vajdasági kortárs kiállítás finisszázs programjához kapcsolódóan két vajdasági magyar filmes, Tolnai Szabolcs filmrendező és Kovács István filmrendező munkásságát ismerheti meg a nagyközönség.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 16. szombat, 16:00

Kurátori tárlatvezetés és filmklub a A Bosch+Bosch csoport és a vajdasági neoavantgárd mozgalom című kiállítás záró programján.

A Ludwig Lounge programsorozat következő állomásán, a Bosch+Bosch vajdasági kortárs kiállítás finisszázs programjához kapcsolódóan két vajdasági magyar filmes, Tolnai Szabolcs filmrendező és Kovács István filmrendező munkásságát ismerheti meg a nagyközönség.
 
PROGRAM

16.00–17.00
Szombathy Bálint képzőművész kurátori tárlatvezetése
(2. emeleti kiállítótér)

17.00–19.30
Finisszázs Filmklub

Kovács István Ostrom és Tolnai Szabolcs Minotaurusz című kisjátékfilmjének vetítése, beszélgetés a rendezőkkel Moderátor: Teszler Tamás, a Filmklub Szövetség alelnöke
A vetítés helyszíne: 1. emeleti, Előadóterem

Kovács István: Ostrom (kisjátékfilm, 22 perc)

A háború pusztította Szarajevóban egy magányos, bosnyák nő vízért indul, hogy végre hajat tudjon mosni. Döntésétől sem a szomszédai, sem a mesterlövészek nem tudják eltántorítani.
A film készítői az elmúlt szűk egy év alatt többek között elnyerték az Amerikai Filmakadémia Diák Oscar-díját, a Magyar Filmkritikusok díját, a Magyar Filmdíjat, a luxemburgi CinEast fesztivál közönségdíját, a BuSho fődíját, valamint a Cannes-i Reklámfesztiválon Kovács István rendező vehette át a legtehetségesebb fiatalokat, a legjobb diplomafilmet illető Young Director Award-ot.
    
Tolnai Szabolcs: Minotaurusz (kisjátékfilm, 47 perc)

A vajdasági magyar rendező „középhosszú” filmje Salgó Judit költőnő azonos című írásából készült. A Minotaurusz főszereplője Sinisa Tucic fiatal mozgássérült költő, „egy széthullott család és egy munkanélküli kulturális rovatszerkesztő, az újvidéki lét olykor kilátástalan szikárságába foglalva, ahol az élet szürkeségébe egyedül a direkt marketingesek szemfényvesztése és a neoavantgárd költők poézise keveri a színt.” (Szalkai Réka, Filmvilág online)
A film több szálon kötődik a vajdasági kultúrához, többek között egy neoavantgárd csoport a Slobodan Tisma és köre által évtizedeken keresztül folytatott a Láthatatlan művészet című performansz is szerepel benne.

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!