Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Bozsik Yvette tárlatvezetése

Bozsik Yvette tárlatvezetése

Bozsik Yvette balettművész, koreográfus szubjektív tárlatvezetése Salla Tykkä észt képzőművész Rövid címek című kiállításában.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 8. szombat, 16:30

"Úgy gondolom, hogy a bátorság az egyik legfontosabb művészi eszköz, ami leginkább elfogyott mára. Nagyon sok támadást kap az ember, ha bátor, ha megpróbál kitörni, és nem a divat után megy"

Talán a bátorság az, ahol Salla Tykkä és Bozsik Yvette művészete összeér. Egyéni látásmódja, tabutémákat feszegető, sokszor provokatív, felkavaró és gondolkodásra késztető produkciói könnyedén párhuzamba állíthatók Salla Tykkä művészetével, melyben a művészet és a vallás tradicionális nőreprezentációs struktúráinak lebontásával Salla Tykkä a női énkép, identitás és fizikai létezés újraértelmezését kísérli meg.

A test feletti kontroll és annak legközvetlenebb manifesztációja, a testedzés vagy sport végigkíséri Tykkä munkásságát. Szereplőivel sokszor találkozunk valamilyen sporttevékenység vagy fizikai megerőltetés közben, ilyen a futásból visszatérő fiatal lány (Lasszó), az Erő elszántan küzdő bokszolónője, vagy az Óriás című, tornászlányok fegyelmezett napjait és edzéseit bemutató kisfilm.
Yvette tornász múltja miatt különösen közelről ismeri a filmben felvázolt élethelyezeteket és a test "célirányos megzabolázásának" folyamatát.

Bozsik Yvette (Szül.: 1968.) Kossuth-díjas balettművész, koreográfus, rendező, érdemes művész, egyetemi tanár, 2017-től a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti vezetője. Érdeklődése a tánctól a színházig és a filmig is terjed.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!