Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Jegytípusok


3 300 Ft - 9 900 Ft
5 jegytípus

Aktuális előadásokBrémai Német Kamarafilharmónia

Egy este Brahms és a napfényes D-dúr hangnem jegyében! Egy energikus hegedűverseny és egy régi idők galantériáját a romantikus korban újraálmodó szerenád. Európa egyik legjobb kamarazenekara, a Brémai Német Kamarafilharmónia, egy világklasszis holland hegedűművésznő, Janine Jansen, és korunk egyik legnépszerűbb karmestere, Paavo Järvi, aki ráadásul egy különleges sikerű dinasztia sarja: ő az egyetlen korunk dirigensei közül, aki elmondhatja, hogy édesapja, Neeme és öccse, Kristjan is világhírű képviselője a zenekarirányítás művészetének.

Miért olyan sok a D-dúr hegedűverseny? Mert a hangnem legfontosabb hangjai (G, D, A, E) mind azonosak a hegedű egy-egy üres húrjával. Brahms 1878-ban keletkezett versenyművének elődje Beethoven 1806-os keltezésű remeke: onnan származik a mű méltósága, ereje, komolysága, ünnepélyessége. A finálé magyaros motívumai azonban arra utalnak, hogy a kompozíció a zeneszerző barátjának, Joachim Józsefnek íródott. A D-dúr szerenád fiatalkori mű, ritkán játsszák, pedig megérdemelné a gyakoribb megszólalást - jó lesz végre találkozni vele. Mintha tegnap lett volna, hogy pár évvel az ezredforduló után rácsodálkoztunk a fiatal Janine Jansen üde virtuozitására - ma pedig sok esztendeje a nemzetközi mezőny egyik erőssége. A Brémai Német Kamarafilharmónia 1980-ban alakult - akkor még frankfurti illetőséggel -, 1987-ben kapott hivatásos státust, és 1992-ben tette át székhelyét Brémába. Mint minden igazán jeles kamarazenekar, a szimfonikus repertoárban is járatos. Paavo Järvi, Leonard Bernstein egykori növendéke Cincinnatitől Frankfurton át Párizsig a világ számos zenekaránál bizonyította tudását - ma ő a Brémaiak művészeti vezetője.

Vezényel: Paavo Järvi

Közreműködik:
hegedű - Janine Jansen

Rendező: Müpa

Ajánló


Egy különleges születésnap és egy felejthetetlen este, ez az, ami biztosan lesz! A jubileumi koncertjükre számos meglepetéssel készülnek, de nem…