Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Budapest Gálakoncert - klasszikus zenei előadás, operett és balett elemekkel/Gala Concert
9

Budapest Gálakoncert - klasszikus zenei előadás, operett és balett elemekkel/Gala Concert

A Gálakoncert egyedülálló sokszínűségével vonultatja fel a magyar zenekultúra meghatározó műfajainak legismertebb darabjait. Felcsendülnek a leghíresebb magyar vonatkozású klasszikus örökzöldek, a 19. század történelmét idéző operett irodalom fülbemászó dallamai és a szintén magyar zenei hagyomány részét képező cigányzene is.

VIP kategória: (bal oldal 1.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. július 11. szombat, 20:00

Színpadra lépnek a világhírű Budapesti Operettszínház szólistái, balettkara és a Duna Szimfonikus Zenekar. A műsorban helyet kapnak a ,,Virtuózok!” klasszikus zenei tehetségkutató műsor díjnyertesei is, megmutatva, hogy a fiatal generáció büszke képviselője hazája zenei történelmének és kultúrájának.

 A Gálakoncert betekintést ad az 1800-as évek végén indult „zenei forradalom” hatásába, az akkoriban született cimbalom – magyar népi hangszer – iskola hatására született interpretációkba is, és választ ad arra a kérdésre, hogy miért vonzotta és ihlette meg évszázadokon át egy földrajzilag kis ország a világ számos kitűnő zeneszerzőjét.
 A koncert időtartama 90 perc (Két felvonás, alkalmanként 45-50 perc, közte 10 perces szünet). Az események helyszínéül Budapest két történelmi épülete, a Duna Palota és a Pesti Vigadó szolgál.
 
Helyszín:Duna Palota
Budapest 1895-ben épült híres neo-barokk épülete korábban a lipótvárosi kaszinó szerepét töltötte be. Olyan világhírű zeneszerzők vezényeltek előadásokat, mint Bartók, Dvorak vagy Kodály. Ezekben az időkben az épület arisztokrata klubhelyiségként volt ismeretes, ahova nem a szerencsejáték űzése végett jártak, hanem kulturális kikapcsolódásért. 1951 óta az épület a Belügyminisztérium kulturális eseményeinek ad otthont.
 
 
MŰSOR
 
1. FELVONÁS
 
Hector Berlioz: Rákóczi induló
 Zenekar
 
Kodály Zoltán: Háry János – Intermezzo
 Zenekar
 
Johannes Brahms: V. Magyar Táncok
 Zenekar cimbalom szólóval
 
Bartók Béla: Román népi táncok
 Zenekar
 
Erkel Ferenc: Hunyadi László – Palotás
 
Zenekar
 
Liszt Ferenc: II. Magyar Rapszódia
 Zenekar cimbalom szólóval
 
 
 
2. FELVONÁS
 
Lehár Ferenc: Éva keringő
 Balettkar
 
Kálmán Imre: A Csárdáskirálynő – Te rongyos élet– „Das ist die Liebe”
 
 Lehár Ferenc: A víg özvegy – Medley
 Zenekar
 
Lehár Ferenc: A víg özvegy – Grisette-dal és Kán-kán
 Balettkar
 
Grigoraş Ionică Dinicu: A pacsirta
 Cigányzenekar
 
A csitári hegyek alatt… (magyar népdal)
 Cigányzenekar
 
Vittorio Monti: Csárdás
 Cigányzenekar
 
Kálmán Imre: Marica grófnő – Szép város Kolozsvár
 
Johann Strauss ifj.: Éljen a magyar Op. 332.
 Zenekar
 
Kálmán Imre: Marica grófnő –Ringó vállú csengeri violám
 Balettkar
 
 
Közreműködik a Duna Szimfonikus Zenekar,
 
valamint a Budapesti Operettszínház Balettkara és szólistái

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!