Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Budapesti Vonósok / Klasszikusok Tükrében III.
4

Budapesti Vonósok / Klasszikusok Tükrében III.

A klasszikus hangszerek felől nézve a glissonic vajon egy kivételes hegedű, vagy inkább egy speciális klarinét? S ha már viszonyítások: egy napjainkban írt zongoraverseny vállalhatja-e az összehasonlítást Mozart hasonló műfajú darabjával?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 2. szombat, 17:00


Műsor:
Veress Sándor: Négy erdélyi tánc
Ajtony Csaba: Cantabile
Glissonic szóló: Váczi Dániel
--
W. A. Mozart: F-dúr zongoraverseny, KV 413  (vonószenekari változat)
Kecskés D. Balázs: Zongoraverseny (Piano Concerto)
Szólista: Palojtay János – zongora

A glissonic az egyik legújabb hangszer, 2016-ban kezdte el fejleszteni a szaxofonos Váczi Dániel és Terebessy Tóbiás. Az újdonság lényege abban áll, hogy a hangszer testén lyukak helyett egy hosszanti rés található, amelyet egy húrszerűen kifeszített mágneses pánt segítségével bárhol le lehet zárni. Ezáltal játékmódjában a vonós hangszerekhez hasonlít, míg megszólaltatásában megmarad az eredeti fúvós jelleg. A hangszer még csak öt éves, ám máris van zeneszerző, aki művészi lehetőségek sorát fedezte fel benne.

Megígérhetjük, hogy a Klasszikusok tükrében koncertsorozat új évadában sem maradnak kérdések a levegőben.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!