Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Csizmadia Anna lemezbemutató koncert

Csizmadia Anna lemezbemutató koncert

Lány Kupuszinából

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 24. péntek, 20:00

Csizmadia Anna neve, a 2012-ben megrendezett Fölszállott a páva népzenei vetélkedő által lett ismert, melyen a szóló ének és hangszer kategóriának győztese lett. Kupuszina, az a hagyományőrző Nyugat-bácskai falu, melyben született és nevelkedett. Az élő énekszó adott volt Anna szülőházában, ugyanis édesanyja mindig énekelt, s teszi azt a mai napig... Az együtténeklés örömét, tehát már gyermekként megtapasztalhatta. A gyökérzetet tartja fontosnak, melyből az ember, élete végéig táplálkozik.
Annának az útját sokban befolyásolja, ennek a gyökérzetnek a megtartó ereje.
A Szabadkai Zeneiskola befejezése után 2011-ben, felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi-ének szakára, melyet 2016-ban elvégzett. Fontosnak tartja a népdalokban, azt az archaikus megfogalmazást melyet őseink ránkhagytak, s mely ma is tanít bennünket, formál bennünket, örömet okoz nekünk és vígasztal.
2014-ben Junior Prima díjban részesült, és még abban az évben, Anna átvehette
Vajdasági Magyar Művészeti Díjat is. Anna célja, Őseink ránkhagyott kincsének továbbadása, minnél több emberhez való eljuttatása.

Csizmadia Anna és barátai lemezbemutató koncert:

2017 nyarán kezdtük meg a stúdiómunkát, zenésztársaimmal. A lemezt az autentikus magyar népzene alkotja. Főként szűkebb pátriám anyaga került rá, de ez mellett hallható lesz majd Somogy ország népzenéje, a Palócföld számomra legkedvesebb dallamai, valamint a megfoghatatlan Gyimesek lélekszorongató keservesei is.
Olyan csodálatos zenészek mellett énekelhettem, mint a Fokos zenekar, Brasnyó Antal, Balogh Kálmán, Juhász Zoltán és nem utolsósorban édesanyám.

A koncert második részében a Kamara Táncegyüttes (Vajdaság) lép fel

Egy évvel ezelőtt, néhányan a vajdaságban ismert és elismert, színvonalasan működő együttesek vezetői és vezető táncosai közül , úgy döntöttünk, hogy összeállunk és egy kamara csapat keretein belül még színvonalasabb táncos, valamint hagyományaink méltó ápolására és megőrzésére igyekezve nyújtunk majd kulturális élményt a nagyérdeműnek. Az együttest öt férfi és hat női táncos alkotja,akik mind táncos egyéniségükkel,elhivatottságukkal és tapasztalatukkal igérik a szakmai minőséget.

A működéshez szükséges hátteret a Zentai Magyar Kamaraszínház biztosítja. A csapat az Óbecsei Fokos zenekarral együtt ez év júniusában létrehozta első közös munkáját, a Létünk cimű produkciót. Ebben a műsorban Vajdaság újratelepítésének történetével foglalkozunk (XVIII. század második fele). A másfél évszázados török hódoltság utáni időszakban történő népvándorlás hogyan alakította és befolyásolta táncunk, szokásaink és néphagyományunk arculatát.

Előadásunk autentikus látványvilága elénkvarázsolja az akkori létünk,tárgypoetikus elemeket használva igyekszünk olyan szinpadi jelrendszert alkalmazni ami mindenki számára olvasható művészi élményt biztosít,így egy egészestés tartalmas műsort kinálunk a közönségnek, akit nem csak szórakoztatunk,hanem őseink tapasztalatából meritve elgondolkodtatunk és bizakodó szándékot ébresztünk megmaradásunk érdekében.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!