Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Jegytípusok


3 500 Ft
nézőtér

Aktuális előadások



Műsor: Sosztakovics: 2. (e-moll) trió, Mendelssohn: 2. (c-moll) trió

Három fiatal tehetség, Balázs János zongoraművész pártfogoltjainak előadásában szólal meg két legendás, hegedűre, csellóra és zongorára komponált trió, melyeket szinte pontosan száz év választ el egymástól. Mendelssohn a kor ünnepelt hegedűművészének, Louis Sphornak dedikálta 1845-46-ban komponált művét, mely egyben Fanny Mendelssohn 40. születésnapi ajándéka is volt. A darab sokáig nem tudta felülmúlni az 1839-ben elkészült I. (d-moll) trió által kiváltott lelkesedést és elismerést, - Schumann egyenesen a korszak legsikerültebb mesterművének tartotta azt - később azonban Brahms mellett maga Schumann is felfedezte magának a mű értékeit, amit később mindketten fel is használtak saját kompozícióikban.

Sosztakovics 1943-ban kezdett bele második triójának megírásába, melynek hangulatát Ivan Szollertyinszkij neves gondolkodó, színház- és zenetudós korai halála határozta meg. Levelei tanúsága szerint Sosztakovics úgy érezte, soha többet nem lesz képes egyetlen hangot sem papírra vetni, végül azonban arra jutott, hogy barátja emlékének kell szentelnie készülő művét. A nehezen születő nagyívű kamaramű később hatalmas siker lett, melyről szinte azonnal felvétel is készült, sőt a Sztálin-díjat is meghozta a zeneszerzőnek.

(Az esemény a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány valamint a Cziffra Fesztivál együttműködésében valósul meg.)

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Miniszterelnökség

Ajánló


Az elefántcsontparti Tiken Jah Fakoly Afrika egyik zenei ikonja, az ottani reggae egyik legnagyobb sztárja.

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Minden életrajzukban olvasható, hogy Quincy Jones szerint ők „a planéta legmenőbb énekes csókái” (azaz „the baddest vocal cats on the…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!