Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Dalnokklub

Dalnokklub

Házigazda: Radványi Balázs és Balog Péter
Vendég: Resti Kornél és Zenekara

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 5. vasárnap, 19:00

Dalnokklub
Versek, dallamok, gondolatok

Házigazda: Radványi Balázs és Balog Péter
Vendég: Resti Kornél és Zenekara

Resti Kornél és Zenekara

Resti Kornél a múlt ködéből és a jövő előszeléből felbukkanó jelenség; az irodalom és egyéb emberi lomok szertelen leltárosa, bohém krónikása. Leginkább a századelő, illetve a Nyugat nemzedékeinek közkedvelt budapesti vendéglátóipari egységeiben és vidéki söntéseiben érezte jól magát, ahol megannyi – magát költőnek valló – naplopó rokonlélekkel könyökölhetett össze, majd koccinthatott a töredékesnek tetsző idő egészségére. Köztük: Kosztolányival, Karinthyval, Ady Bandival, Krúdyval, Tamkó Sirató Károllyal, Berda Jóskával, Tersánszky Józsi Jenővel, József Attilával, Weöres Sándorral és a többiekkel. Amíg az imént említett kortytársak, valamint a sorból kimaradt szellemtestvérek zenés verseit énekli (reményei szerint) mindig történhetik valami…Akik Resti köpenyéből kibújnak: Apró Anna – koboz, ének, szájzongora, szintetizátor; Lázár Miklós – cselló, vokál, torokének; Papp Máté – gitár, ének, sámándob; Szabó Bence – szólógitár, mandolin, fuvola, cajon, vokál

A garabonciás irodalmi időutazó és szabaduszított népművelő Resti Kornél nevét viselő ’eredetimegjelöléssel ellátott’ zenekar öt esztendeje foglalkozik versek megzenésítésével. Stílusbeli merítésük a népzene feneketlen kútjától, az úgynevezett storyteller dalszerzői hagyományon, a blues deltáján, a beat hőskorszakán és a sanzonok, kuplék miliőjén át, egészen az avantgárd kísérletekig csordogál. Tematikus, Resti Mesék elnevezésű – vetítéssel, színpadi elemekkel és fél-fiktív történetekkel tarkított – revüszerű, esztrád jellegű estjeikkel kecskeméti klubjukon kívül számos fővárosi, vidéki, illetve határontúli helyszínen megfordultak már Budapesttől Kolozsvárig. A zentai Énekelt Versek Fesztiválján többször részesültek különdíjban vagy lettek helyezett versenyzők, a 2019-es Versünnep Fesztiválon pedig fődíjat vehettek át Ady Endre Budapest éjszakája szól című versének előadásáért. Többek közt felléptek a Misztrál Klubban, a Nemzeti Színházban, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Pesti Vigadóban, a Malomfesztiválon és a Művészetek Völgyében; de – nomen est omen – megfordultak bárokban, klubokban, kávézókban és kocsmákban is. 

 

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!