Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Defiant Requiem - Verdi Terezinben

Defiant Requiem - Verdi Terezinben

Magyarországon először 2010-ben hallhatta a közönség, ezt a felejthetetlen előadást, a Vasúttörténeti Parkban. 2018-ban a Zsidó Művészeti Napok keretei között a Vígszínház ad otthont a koncertnek.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 28. hétfő, 19:00

A Defiant Requiem: Verdi Terezínben egy különleges koncertdráma, amely a theresienstadti koncetrációs tábor rabjainak állít emléket, akik – miközben minden emberi méltóságuktól megfosztották őket – úgy döntöttek, hogy előadják Giuseppe Verdi nagyszabású Rekviemjét. A prágai konzervatóriumban végzett cdv szervezte meg a 150 fős kórust, amely – egy csempészett kotta segítségével, egy szál zongora kíséretében – 16-szor adta elő Verdi ünnepelt zeneművét 1943 és 1944 között. A kórus tagjai egyre fogytak, ahogy időről időre Auschwitzba deportálták őket, de nem adták fel.  Schächter a hihetetlen erőt sugárzó zene és latin szöveg miatt választotta ezt a művet az olasz zeneszerző életművéből, és azzal biztatta a rabtársait, hogy amit nem mondhatnak el szóban, azt elmondják  zenében.

Az elkövetett bünök, nem maradnam megtorlatlanul. 1944 októberére a kórus már csak 6o főből állt, majd az utolsó előadás után mindnyájukat elhurcolták és kevés kivétellel mind meggyilkolták őket Auschwitzban.   

A jelenleg szóban forgó est nem csupán a kórusmű előadása. Sokkal több annál. Murry Sidlin koncertdrámája méltó tisztelettel adózik a koncentrációs táborokba hurcolt és ott meggyilkolt embereknek. A koncertdráma során, Murry Sidlin vezényletével és előadásában  Giuseppe Verdi varázslatos zenéjével párhuzamosan hallhatjuk az eredeti kórustagok, a néhány túlélő beszámolóját és láthatunk részleteket abból az 1944-es náci propagandafilmből, amellyel az egész világot meg akarták téveszteni a koncentrációs táborban uralkodó körülményeket illetően. A Defiant Requiem Alapitvány Murry Sidlin irányitása alatt járja a világ nagy városait, emlékezik és emlékeztet.

A mostani koncert Rafael Schaechterre és kórusára, valamint a terezini Verdi-előadásokra kiván emlékeztetni. A m legfőbb és legáltalánosabb üzenete az, hogy az emberi szellem még a legelnyomorultabb körülmények között is képes felemelkedni.

A terezini események drámai és inspiráló történetének mai üzenete az, hogy minden elkeseritő helyzetben meg kell látnunk a reményt.

Irta és rendezte valamint vezényel: Murry Sidlin

Női mesélő: Béres Ilona
Férfi mesélő: Bálint András

Közremüködik
A Magyar Állami Operaház Zenekara  és Énekkara

Koncertmester: Herbert Greenberg
Zongora: Philip Silver
Karigazgató: Csiki Gábor megbízott karigazgató


Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy a kedvező, szimbolikus jegyárra való tekintettel, egy felhasználó egyszerre maximum 6 db jegyet tud vásárolni. Megértésüket köszönjük!

Program

I.               Requiem
II.              Dies ireae
III.            Offertorio
IV.            Sanctus
V.              Agnus Dei
VI.            Lux aeterna
VII.           Libera me

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

zenés játék két részben

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!