Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Dés-Geszti-Békési: A dzsungel könyve - a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének előadása
7

Dés-Geszti-Békési: A dzsungel könyve - a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének előadása

2020.07.25. 20:00 - 21:30
Művészetek Háza Gödöllő : Gödöllői Erdészeti Arborétum
Jegyár: 4.500 Ft
Helyfoglalás érkezési sorrendben, a nézőtér megnyitása: 19:15.


 több

Idén ismét benépesül a gödöllői erdő, és július végén két alkalommal lesz látható a korábbi években már nagy sikerrel bemutatott „A dzsungel könyve” musical a Gödöllői Erdészeti Arborétumban. Az előadás egy igazán autentikus környezetben kerül bemutatásra, mely egyetlen épületben, színházban sem reprodukálható. Az eddigi évektől eltérően a völgyszínpad helyett az Arborétumon belül egy másik helyszínen kerül bemutatásra az előadás. Az új helyszín új lehetőségeket is rejt, a nézőtér még szervesebben lesz része a „dzsungelnek”, a szereplő állatok a színpad mellett több ponton is megjelennek, egyes cselekmények átkerülnek a színpadról az erdőbe.  Mindezzel növeljük a nézői élményt, és azoknak is sok meglepetéssel szolgálunk, akik már látták az előadást.

Szintén nagyon fontos, hogy az új helyszínen biztosítani tudjuk a hatályos jogszabályokban meghatározott távolságot a nézők között.

Egy sokkal rövidebb erdei sétával (kb 200 méter) érhető el a nézőtér, és már ezen az útvonalon gondoskodunk a "dzsungelérzésről". A nézők valódi erdei környezetbe csöppennek, a díszletet maga az Arborétum jelenti a fáival, dombjaival, a kilátszó gyökerekkel, tisztással, és ehhez társulnak még az erdő hangjai (madarak, rovarok, szél), megteremtve az igazi "dzsungelhangulatot". Ezt fokozza a rendezés is, amely a korábbiaknál is jobban kihasználja és bejátssza a hely adottságait. A nézőtér melletti erdőkben lehet majd látni fákon csüngő majmokat, leereszkedő farkasfalkát, sőt a tigrisüvöltés is az erdő mélyéről érkezik. Szinte elérhető közelségbe kerülnek a nézőkhöz a történések, mindenki saját maga is részese lesz az előadásnak. A fő események egy emelt színpadon történnek, így valamennyi nézőtéri sorból jó rálátás nyílik ezekre, de a színpadon kívüli történéseknél is különös figyelmet fordítunk arra, hogy a nézőtér minden pontjáról jól láthatóak legyenek. A színészek mind mozgásban mind hangokban megtalálják az átmenetet az állat és az emberi karakterek között. Az előadás és a rendezés a felhőtlen szórakoztatás mellett az arra fogékonyaknak igen komoly és aktuális gondolatokkal is szolgál.
Balút, a dzsungel "tanítómesterét" Pálfalvy Attila, a Budapesti Operettszínház művésze, a "nevelőnőjét" (Bagira) Miklós Krisztina, míg Csilt, a dzsungel "plébánosát" Bródy Norbert alakítja. A "polgárság" farkasok megbecsült és irányadó vezetője Akela (Békefi László), amíg a "maffiavezér" Sír Kán (Géczi András) le nem váltja. A darabot a felnőtté válás történeteként is szokták emlegetni, így Mauglit a szokásoktól eltérően nem egy felnőtt, hanem egy kamasz, Monori Dominik alakítja, aki többek között a Budapesti Operettszínház több darabjában és az óriási nézettséget hozó Kincsem című filmben is megmutatta tehetségét. Érdekessége még az előadásnak, hogy kis Mauglit és a farkaskölyköket 4-5 éves óvodások személyesítik meg, és összesen több mint 40 szereplő áll színpadra.

A jelmezek Molnár Szilvia tervei alapján készültek, és azok színei nagyon egyedi módon jellemzik a karaktereket. Az előadás rendezője Horváth Zoltán.

További naprakész információ (elsősorban az időjárás és a járványhelyzet hatásairól) a www.facebook.com/gofme oldalon és az esemény facebook oldalán. Jegyek válthatók a www.jegy.hu oldalon és a nagyobb jegyirodákban!

 

Ajánló


Újraindul a zenei élet az Eiffel Műhelyházban – szabad téren. A Műhelyház körüli…

Ha megtehetnéd, eljönnél Budapest Bár koncertre? Augusztus 19-én megteheted és először láthatod a…

A krimis felütéssel induló történet úgy adagolja nekünk a titkokat, ahogy a pincér…