Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


DUNA SZIMFONIKUS ZENEKAR - BORÚRA DERŰ

DUNA SZIMFONIKUS ZENEKAR - BORÚRA DERŰ

Csalog Gábor – zongora
Vezényel: Kovács János
Műsorvezető: Zelinka Tamás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 8. péntek, 19:00

Borúra derű
2019. november 8. (péntek) 19:00
Duna Palota - Színházterem (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.)

Brahms: Tragikus nyitány, op.81
Bartók: 3. zongoraverseny
Dvořák: 6. (D-dúr) szimfónia, op.60

Közreműködik: Csalog Gábor – zongora
Vezényel: Kovács János
Műsorvezető: Zelinka Tamás

1880 nyarán Johannes Brahms (1833-1897) egy időben dolgozott az Akadémiai ünnepi nyitányon és a Tragikus nyitányon. A testvér-kompozíciók egymás ellentétpárjai lettek: a szerző jellemzése szerint az egyik nevet, a másik sír. A Tragikus nyitány nem kötődik konkrét színpadi műhöz, és nincsen meghatározott cselekménye, „programja” sem. Benne a zeneszerző csupán a tragikusat, mint olyant kívánta ábrázolni.

Bartók Béla (1881-1945) Amerikában, súlyos betegséggel és pénzügyi gondokkal küzdve, 1945 nyarán-kora őszén, élete utolsó hónapjaiban komponálta a 3. zongoraversenyt. A mű lassú tételének felirata – Adagio religioso, azaz vallásos adagio, Beethoven op. 132-es a-moll kvartettjének lassújára emlékeztet, amelynek Beethoven a „felgyógyult beteg hálaéneke líd hangnemben” alcímet adta. A tétel komponálásakor 1945 nyarán Bartók átmenetileg jobban érezte magát. Sajnos a sors másképp rendelkezett: a 3. zongoraverseny fináléjának utolsó 17 ütemét már Serly Tibor volt kénytelen befejezni...

Antonín Dvořák (1841-1904) cseh zeneszerzőt Richter János (Hans Richter) világhírű magyar származású karmester kérte meg 1880-ban, hogy írjon egy szimfóniát a Bécsi Filharmonikusok számára. Miután zongorán eljátszotta a karmesternek a teljes 6. szimfóniáját, kiderült, hogy „Richternek rendkívüli módon tetszik. Minden egyes tétel után átölelt.”

Csalog Gábor zongoraművész 1987 óta a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium kamarazene-tanára. 1993 óta a Könemann Music közreadója. 2001 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. Magyarországon bemutatta Kurtág György és Ligeti György zongoraműveit.

Kovács János karmester 1976 óta a Magyar Állami Operaház tagja. 1987 és 1990 között az Operaház vezető karmestere, 2001-től Magyar Filharmóniai Társaság első karmestere, 2003-ban, illetve 2006-2007-ben a Operaház megbízott főzeneigazgatója, 2007 őszétől első karmestere. 2014 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának állandó karmestere. Rendszeresen vezényel külföldön: 1992-től a Tokiói Filharmonikusok vendégkarmestere, 1998 óta első vendégkarmestere. Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, Prima Primissima díjas, érdemes művész.

(Zelinka Tamás)

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!