Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

program


Egy nyughatatlan magyar – film és könyv Weidlinger Pál statikus mérnök kalandregénybe illő életéről
2

Egy nyughatatlan magyar – film és könyv Weidlinger Pál statikus mérnök kalandregénybe illő életéről

filmvetítés, könyvbemutató és beszélgetés a szerzővel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Fredag, 17. Maj 2024 16:30

A budapesti születésű, de az Egyesült Államokban híressé lett Weidlinger Pál statikus élete tele volt fordulatokkal. Élete Budapestről Londonon, Párizson, Zürichen, majd a bolíviai La Pazon át New Yorkig vezetett. A zsidó származású Weidlinger még a második világháború előtt el tudta hagyni Európát, így túlélte a holokausztot. Amerikában a nulláról építette fel sikeres cégét, kollégái csak Varázslóként emlegették rendkívüli mérnöki megoldásaiért. Életét végigkísérte más emigráns magyarokkal, így Moholy-Nagy Lászlóval, Kepes Györggyel és Breuer Marcell-lel való kapcsolata. Amerikában számos olyan Breuer-épület áll, amelynek Weidlinger tervezte a statikáját – Breuerhez képest azonban neve itthon szinte teljesen ismeretlen.

Weidlinger Pál kalandregénybe illő életéről írt könyvet és forgatott filmet fia, az Amerikában élő Tom Weidlinger, aki május közepén Budapestre látogat a könyv magyar nyelvű megjelenésének az apropóján.

Az eseményen levetítésre kerül az Egy nyughatatlan magyar című film (angol nyelven, magyar felirattal). A filmvetítést a szerzővel való beszélgetés követi angol nyelven, szinkrontolmácsolással. (A film hossza 1 óra 46 perc, utána beszélgetés kb. 30-40 percben.)

A könyvről és a filmről további információkat itt olvashatnak:
https://restlesshungarian.com/

Felhasznált kép:
St. Francis de Sales-templom, Norton Shores, Michigan, 1966, építész: Breuer Marcell, statikus: Weidlinger Pál © Egy nyughatatlan magyar

 

Aktuelt


A darab egy különleges és Magyarországon egyedülálló feldolgozásban viszi színpadra Petőfi Sándor életének egy meghatározó időszakát.

Egy pszichológus várószobájában összegyűlik hat ember. Kiderül, hogy mind egyszerre kaptak időpontot a neves szaktekintélyhez, aki késik. A hosszas várakozás alatt a páciensek beszédbe elegyednek egymással, előkerül egy Monopoly és spontán csoportterápia szerveződik..

PÅ PLAKATEN


Válogatott musical slágerek a műfaj legkiválóbb művészeinek és ifjú tehetségeknek előadásában

“Színdarabot csinálni valahogy régi álmom volt, mert szép, kreatív dolog. De eddig hiányzott a drámám hozzá. Most megvan. Én bányászom…

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.