Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Egyetemes Művészettörténeti Szabadegyetem I. - Gótika

Egyetemes Művészettörténeti Szabadegyetem I. - Gótika

Első alkalommal a gótikával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Franciaországban született stílus először az építészetben jelentkezett. A legismertebb francia gótikus székesegyházak (Chartres, Reims, Párizs) mellett a németországi (Köln) és itáliai gótika is bemutatásra kerül. Szó lesz a gótikus festészet jellegzetességeiről és az ötvösművészet kiemelkedő példáiról is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 3. kedd, 18:30

A gótikus művészet

A magyar művészettörténet után, szeptemberben elindul Gimesy Péter az egyetemes művészettörténet nagyobb korszakait taglaló előadás-sorozata. Célja, hogy ismertesse az egymás után következő és egymásra épülő stílusokat, ugyanakkor az azoktól eltérő, különleges, az adott korszakba nehezen besorolható „zárvány” életművekre is felhívja a figyelmet. Megkeresi az előzménynek tekinthető, és a korszakolást gyakran megkérdőjelező kevésbé ismert példákat is, valamint a hagyományos művészettörténeti korszakok főbb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik. Az előadás-sorozat végig követi a képi nyelv változásait, miközben bemutatja a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátterét.

Előadó: Gimesy Péter művészettörténész, filozófus

A részvétel regisztrációhoz kötött.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


Pörgős vígjáték, ami egy percre sem engedi elkalandozni a nézőt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!