Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


EGYÜTT 100 - ünnepi tánc-pannó egy részben a trianoni békeszerződés 100. évfordulójának alkalmából

EGYÜTT 100 - ünnepi tánc-pannó egy részben a trianoni békeszerződés 100. évfordulójának alkalmából

A történelmi Magyarország tájegységeinek elfeledett folklórkincsei a Nagyerdő szívében a 70 éves Debreceni Népi Együttes és a 30 éves Főnix Táncegyüttes lélekemelő közös táncszínházi produkciójában kelnek új életre.

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok eddigi legnagyobb létszámú táncprodukciójában Magyarország és a tőle kereken 100 éve elszakított történelmi térségeinek kulturális és lélekbeli egyesítésére tesz közös kísérletet Debrecen két vezető népi együttese.

A fennállásuknak együtt épp kereken 100 éves évfordulóját is ünneplő Debreceni Népi Együttes és Főnix Táncegyüttes mintegy kétszáz tehetséges fiatal táncosa közreműködésével, egy lélegzetelállító háromdimenziós „falifestmény” formájában nézőit egy valódi időutazásra invitálja, melyben a 19. és 20. század fordulójának apáról fiúra szálló háborús anekdotái, korabeli versei, irodalmi töredékei és egykori katonanótái a honi és határon túli térségek autentikus néptáncainak és gyermekjáték-hagyományainak színes forgatagában elevenednek meg.

E látványos, kárpát-medencei viseletekben gazdag „folklórpassióval” mi, mai nézők egy közös belső zarándokútra indulhatunk egy letűnt kor nyomában, mely kulturális értékeinek megőrzése és generációkról generációkra való áthagyományozása nem csak örömteli feladatunk, hanem felszabadító közösségi élményünk is kell maradjon.

A produkció Székelyfonó-részletével lélekben a Kodály-művel épp 70 éve megnyitott debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpad avatóünnepségének egykori pillanatait is megidézi.

Közreműködik a Debreceni Népi Együttes, a Főnix Táncegyüttes és a Bürkös zenekar.

Rendező-koreográfusok: Törökné Csécs Lenke, Csokonai-díjas és Hercz Vilmos, Népművészet Ifjú Mestere-díjas

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben…

Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre…