Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Eleven Költők Társasága

Eleven Költők Társasága

ELEVEN KÖLTŐK TÁRSASÁGA – MOLNÁR GYURI ÉS BARÁTAI
Kávé és Kifli
Kaleidoszkóp VersFesztivál keretein belül
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 4. csütörtök, 18:45

Ars poetica
A rendszerváltás környékén kamaszkorát élő generációnak kultuszfilmje volt a Holt költők társasága. Egy megindító dráma életre szóló élményekről, az önkifejezés és a művészi szabadság megélésének lehetőségeiről.

Társaságunk azzal a céllal állt össze, hogy tisztelve bár a nagy elődök, a klasszikusok irodalmi örökségét, elsősorban kortárs költőink verseit tárja a közönség elé dalok formájában.

A vers zenei feldolgozása egyfajta újraalkotás is, segíthet a szöveg mélyebb megértésében, befogadásában. Vers és zene egykor közös bölcsőben ringott, és csak a könyvnyomtatás feltalálásával szorult vissza fokozatosan a könyvek lapjaira. A nemrég elhunyt mester, Kányádi Sándor sokat hangoztatott véleményét osztjuk mi is: olykor ki kell szabadítani a verset Gutenberg „börtönéből”, hogy a zene szárnyain újra mindenkihez elérhessen.

Műhelymunka
Az Eleven Költők Társasága (EKT) egy önmagát inkább nyitott zenei-irodalmi-filmes műhelyként, mint zenekarként meghatározó új többek között zenei produkció. Azzal a szándékkal jött létre, hogy kortárs költők verseiből, alkotóikkal szorosan együttműködve, sajátos stílusjegyekkel és a legkorszerűbb hangszerelési megoldásokkal kialakított, igényes popzenei produktumokat hozzon létre.

Előzmény
Szentmártoni János (költő) és Gréger Zsolt (dalszerző) 2011 körül dalokat kezdtek írni, majd csatlakozott hozzájuk, Keleti András, akit a Budapest Bár egyik énekeseként és a colorStar zenekar egyik alapítótagjaként, valamint zeneszerző-producerként ismerhet a közönség. Eleinte a dalaik producálására kérték fel őt, amiből aztán egy közös gondolkodás és műhelymunka bontakozott ki. Ekkor született meg az ötlet, hogy más költők verseit is megzenésítsék, és hogy egy markáns karakterű énekest keressenek a dalok előadására. Így került a produkcióba 2018-ban még egy régi közös ismerős, a Roy és Ádám formáció basszusgitáros énekese, Kohánszky Roy. A zenei produkcióban még Pellei Milán és Máté Szabolcs vesz részt.

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!