Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Ensemble Cantilene / RÉGIZENE FESZTIVÁL

Ensemble Cantilene / RÉGIZENE FESZTIVÁL

Európai körutazás a 17. és 18. században, a néhány éve alakult kiváló régizenei együttes értő vezetésével. Hogyan értelmezték a barokk zene esztétikai elveit az olasz mesterek, és hogyan azok a muzsikusok, akik német földön alkottak?
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 2. hétfő, 19:00

Ensemble Cantilene / RÉGIZENE FESZTIVÁL

Közreműködők:
kontratenor - Gavodi Zoltán
furulya - Anneke Boeke
hegedű - Lesták Bedő Eszter, Román Mikola
cselló - Mahdi Kousay
csembaló, orgona - Pétery Dóra
theorba, lant, gitár - Davidovics Igor


    Merula: Ciaccona a tre (a Canzoni overo sonate concertate per chiesa e camera sorozatból, op. 12, 1637)
    Monteverdi: Ecco di dolci raggi il sol armato (Scherzi Musicali, 1632)
    Monteverdi: Si dolce è'l tormento (Quarto Scherzo delle ariose vaghezze, 1624)
    M. Praetorius: Táncok (Terpsichore, 1612)
    Schütz: O Jesu nomen dulce
    J. S. Bach: Leget euch dem Heiland unter (a Himmelskönig, sei willkommen kezdetű kantátából, BWV 182)
    J. S. Bach: C-dúr triószonáta, BWV 529
    J. S. Bach: h-moll mise - Agnus Dei, BWV 232

Európai körutazás a 17. és 18. században, a néhány éve alakult kiváló régizenei együttes értő vezetésével. Hogyan értelmezték a barokk zene esztétikai elveit az olasz mesterek, és hogyan azok a muzsikusok, akik német földön alkottak? Milyen hatással volt egy itáliai tanulmányút egy német zeneszerzőre? A hangverseny a személyes stílusok változatossága mellett a műfajok terén is sokszínűséget ígér: hallunk ciacconát, madrigált, vallásos motettát, kantátarészletet, triószonátát, sőt még a zenetörténet leghíresebb miséjének egy tétele is felcsendül.

Az Ensemble Cantilene 2016-ban alakult, részben a Budapesti Fesztiválzenekar régizenei együttesének tagjaiból, részben független muzsikusokból. Vezetőjük a világhírű holland furulyaművésznő és pedagógus, Anneke Boeke, aki pályafutása során számtalan produkcióban vett már részt, fellépett fesztiválokon és hanglemezeket készített, olyan partnerekkel dolgozva együtt, mint Nikolaus Harnoncourt, Gustav Leonhardt vagy Sir John Eliot Gardiner. A Londoni Guildhall School of Music and Drama és a Royal Academy of Music tanára volt, ahol megkapta az Honorary Associate of the Royal Academy címet. Az Ensemble Cantilene valamennyi fellépése, így a mostani is énekes szólista közreműködésével zajlik, nyomatékosítva a művészeknek azt az elvét, amely szerint a hangszeres és vokális zene egy tőről fakad és azonos célokat szolgál. A barokk stílus nemzetköziségét hangsúlyozó koncertjükön a kor három óriása, Monteverdi, Schütz és Bach művészete adja a műsor gerincét, kiegészítve olyan színes és izgalmas egyéniségekkel, mint Merula vagy Praetorius.

 

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!