Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 26. szerda, 19:45

Adam Jarzębski: Spandesa;
Chromatica;
Tamburetta
Johann Sebastian Bach: d-moll hegedűverseny, BWV 1052RMarcin Józef Żebrowski: MagnificatGrzegorz Gerwazy Gorczycki: In virtute tuaJohann Sebastian Bach: Am Abend aber desselbigen Sabbats, BWV 42Az Európai Hidak fesztivál barokk koncertje lengyel földre repít, üde korai barokk dallamoktól lélekemelő énekes kompozíciókig. Az itthon kevéssé ismert darabok mellett izgalmasan csengenek majd a korszak német óriásának, Johann Sebastian Bachnak a művei.Adam Jarzębski megkerülhetetlen figurája volt a 17. századi pezsgő lengyel kulturális életnek. Bár nem volt újító alkat, korai barokk kompozíciói tele vannak felfedeznivalóval. A BFZ barokk együttese Canzoni e Concerti című gyűjteményéből játszik el három rövid művet: a dinamikus Spandesát, a szellemes Tamburettát és a furcsa félhangokkal kísérletező Chromaticát.
Hangversenyünk művészeti vezetője, Lesták Bedő Eszter a zenekar 2017-es Végh Sándor Versenyén már megajándékozta a közönséget Bach kalandos sorsú d-moll hegedűversenyével. Az eredeti kotta elveszett; a szerző később csembalóversennyé dolgozta át a művet, abból rekonstruálták az eredeti darabot, amelyet most a BFZ hegedűművészének saját változatában hallhatunk.
A koncert második felében énekes darabok hangzanak el. Marcin Józef Żebrowski a kultikus zarándokhelyen, a Jasna Góra-i pálos kolostorban alkotott a 18. században. Művei még hordozzák a barokk jegyeit, de már kitekintenek a klasszicizmus felé. Munkásságából a magasztos Magnificat hangzik el. Grzegorz Gerwazy Gorczyckit a „lengyel Händelnek” nevezték. Elsősorban egyházi zenét írt, ebből most egy fényes dicsőítés, az In virtute tua kezdetű motetta szólal meg.
A koncert utolsó darabja is templomi zene: Bach 1725-ös fehérvasárnapi kantátája, amit Lipcsében komponált.Az Európai Hidak fesztivál a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénye.
Európai HidakInterjú Lesták Bedő Eszterrel

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!