Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Ferencsik-bérlet 4. A lengyel zene nagykövetei - vezényel: Lukasz Borowicz

Ferencsik-bérlet 4. A lengyel zene nagykövetei - vezényel: Lukasz Borowicz

Moniuszko, Mozart és Szymanowski.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 11. péntek, 19:30

MONIUSZKO: Halka - nyitány
MOZART: C-dúr fuvola – hárfa verseny K. 299
SZYMANOWSKI: II. szimfónia, op. 19

Jacques Zoon – fuvola
Vigh Andrea – hárfa
Vezényel: Łukasz Borowicz

A lengyel zene nagykövetei

Tegyük szívünkre a kezünket: ha lengyel zeneszerzőket kellene felsorolnunk, aligha jutna eszünkbe más, mint Chopin, esetleg a híres kortársak: Penderecki, Lutoslawski. Hangversenyünk ezt a hiányt pótolja. Lukasz Borowicz, a Lengyel Rádió Szimfonikus Zenekara és a Varsói Opera vezető karmestere bemutatja nekünk a romantika két leghíresebb lengyel zeneszerzőjét. Stanislaw Moniuszko (1819-1872) a „lengyel Erkel”, a nemzeti opera műfajának és a zeneoktatás rendszerének megteremtője. Legismertebb, Halka c. operáját 1848-ban mutatták be. Karol Szymanowski (1882-1937), mint oly sok kortársa, Wagner és R. Strauss hatása alatt kezdett komponálni, míg rá nem  talált saját egyéni útjára. Színes, változatos, népzenei fogantatású dallamokat is bemutató II. szimfóniáját 1911-ben mutatták be. Magyar-holland páros előadásában halljuk Mozart különös kettősversenyét, amelyet egy francia arisztokrata és annak leánya számára komponált. A „címzettekre” utal a zárótétel franciás, gavotte-szerű témája.

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!