Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


"Fölszállott a páva" gálaműsor a magyar kultúra napján

"Fölszállott a páva" gálaműsor a magyar kultúra napján

“Értékmérőt kap a népdallal, aki e századok csiszolta tökéletességhez méri, amit hall: nem tévesztik meg többé hamis bálványok.” Kodály Zoltán
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 22. kedd, 19:00

Hagyományos műveltségünk- táncaink, népzenénk kollektív emlékezetünk legszebb ékkövei. Hordozza magában eurázsiai származásunk emlékét, és köt minket szervesen az európai kultúrához is.
Az MTVA által 2012-ben először megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató, a Fölszállott a Páva a világon először tette a hagyományos kultúrát tehetségkutató műsor tárgyává. 2012 óta 6 évad ment le, ami a selejtezőkre jelentkező versenyzőket is beleszámolva több ezer táncost, zenészt jelent.
Vendégeink lesznek az első gyerek évad pacsirta ikrei, Palócföld fiatal múzsái, a Haraszti Ikrek. Itt fogja ropni a csillagszemű, puskalábú Molnár Bence. A Döntők Döntőjében, a legutóbbi évadban is megcsillanó ifjú táncosok- a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kiváló fiatal tehetsége, Juhász Bence Zsombor, valamint a miskolci testvérpár- Maródi Eszter és Levente fogja próbára tenni még a Hangvilla deszkaburkolatát, amelynek végső próbájaként Kelet-Magyarország legkiválóbb táncegyüttese, a Csaba Nemzetiségi Táncegyüttes érkezik. A sodró lendületet a legrégiesebb dallamvilágot megőrző pásztorságunk emblematikus hangszere, a furulya nyugtatja majd meg, közénk hozva a mezei ember szent csendjének nyugalmát, pásztorok műveltségét. Salamon Soma, aki a Liszt Ferenc Zeneakadémia óraadó tanára is, kiváló ismerője-ismertetője hangszerének. A 2017-es évad örök-derűs győztesei, a Pósfa Zenekar tesz azért, hogy vérnyomásunk ne lankadjon, s a kávégép had’ pihenjen!

Ajánlatunk


zenés játék két részben

zenés átirat két részben

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!