Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Fonó Zenekar: Atyai ág

Fonó Zenekar: Atyai ág

Kodály Zoltán kutatásai nyomán a magyar népzene keleti kapcsolatait tárja fel a Fonó Zenekar. Az 1997 óta működő, eMeRTon- és Kodály Zoltán-díjas együttes repertoárja a tradicionális magyar népzenén, valamint a Kárpát-medence más népeinek hangszeres és vokális hagyományán alapul, de profiljától a komolyzene, a kortárs tánc és irodalom rangos képviselőivel való együttműködései is elválaszthatatlanok.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 24. kedd, 19:30

Dolgozott többek közt az Ensemble Justiniana operatársulattal, Szabadi Vilmos hegedűművésszel, Gulyás Márta zongoraművésszel és a Musica Profana régizene-együttessel, illetve Kányádi Sándorral, Temesi Ferenccel és Závada Pállal. 2012-es, Vadbarokk című lemezük a magyar népzene és a barokk műzene kapcsolatrendszerét mutatta be, Kodály Zoltánra is utalva, aki Magyarság a zenében című tanulmányában ezt írta: „Egyik kezünket még a nogáj-tatár, a votják, a cseremisz fogja, másikat Bach és Palestrina”.
2017-ben ugyancsak Kodály kutatásai nyomán állították színpadra Atyai ág című produkciójukat - immár a magyar népzene keleti irányú kapcsolatai jegyében. Ebben a zenekar és azon balkár, nogaj, baskír és kumuk vendégei, akikkel Agócs Gergely keleti gyűjtőútjai során találkozott, a magyar népzene és a kipcsak török népek zenei folklórja közötti párhuzamokat tárják a közönség elé; elérkezettnek látva az időt, hogy kulturális életünkben türk kulturális rokonságunk képviselői is hangot kapjanak.

Fonó Zenekar:

ének: Navratil Andrea
ének, tárogató, magyar duda, furulyák, koboz: Agócs Gergely
hegedű: Gombai Tamás, Pál István Szalonna
brácsa, tekerő, ütőgardon, koboz: D. Tóth Sándor
cimbalom: Tárkány-Kovács Bálint
bőgő, cselló, harmonika: Kürtösi Zsolt

Vendégek:

ének, agacskomuz: Mahmúd Bolatov
ének: Kuszum Halilova
ének, dombra: Arszlanbek Szultanbekov, Iszlam Szatirov
ének, kuraj: Azat Atangulov
ének, doromb: Xenife Abubakirova

Taulula Együttes

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!