Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Frida Kahlo és a szürrealizmus Mexikóban - Előadás

Frida Kahlo és a szürrealizmus Mexikóban - Előadás

Frida Kahlo azon művészek sorába tartozik, akiket nehezen lehet művészi irányzathoz vagy csoporthoz sorolni. Mégis, a művei sokszor szürrealista víziókat idéznek. Az 1930-as évek végén Mexikóba látogató André Breton, csodálattal adózott a Kahlo életét és belső vízióit szoros kapcsolatban ábrázoló művek előtt, amelyekről úgy vélte: ösztönönös erővel sugározzák mindazokat az alapelveket, amelyek alapján a szürrealisták alkottak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 15. kedd, 18:00

„Azt hitték rólam, hogy szürrealista vagyok, pedig soha sem voltam az. A saját valóságomat festettem meg, nem pedig az álmaimat.”

Mexikónak fontos helye volt a Breton által kigondolt művészeti irányzatban. Az Európában dúló háborúk miatt számos művész menekült az észak-amerikai országba, amely mitikus helynek is számított a prekolumbián kultúrák, az indián népcsoportok tárgyi világának különlegessége, valamint a mexikói forradalom miatt. Breton 1940-ben nemzetközi szürrealista kiállítást szervezett Mexikóvárosban, ahol a legismertebb európai szürrealistákon túl Mexikóban élő művészek alkotásait is bemutatták. A tárlaton helyet kaptak Frida Kahlo és férje, Diego Rivera alkotásai is, akik a kezdeti lelkesedésük ellenére később elhatárolódtak a mozgalom tagjaitól.

Előadó: Lantos Adriána

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

zenés party két részben

Ajánló


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!