Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Fülei Balázs - A fekete-fehér színei 2022

Fülei Balázs - A fekete-fehér színei 2022

Beethoven három utolsó zongoraszonátája a berlini Schlesinger kiadó felkérésére készült 1820 és 1822 között. Az E-dúr (op. 109) ajánlása Maximiliane Brentanonak, egy fiatal arisztokrata hölgynek szól, jellegzetes példája annak, amit a kortársak „női” szonátának neveztek. Az op. 110-es Asz-dúr műnek nincs ajánlása, de teli van személyes utalásokkal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 8. kedd, 19:00

Beethoven: 30. (E-dúr) zongoraszonáta, op. 109
Beethoven: 31. (Asz-dúr) zongoraszonáta, op. 110
SZÜNET

Beethoven: 32. (c-moll) zongoraszonáta, op. 111

Fülei Balázs (zongora)

Beethoven három utolsó zongoraszonátája a berlini Schlesinger kiadó felkérésére készült 1820 és 1822 között. Az E-dúr (op. 109) ajánlása Maximiliane Brentanonak, egy fiatal arisztokrata hölgynek szól, jellegzetes példája annak, amit a kortársak „női” szonátának neveztek. Az op. 110-es Asz-dúr műnek nincs ajánlása, de teli van személyes utalásokkal. A titok nyitja a halhatatlan kedves, vagyis a mai kutatások szerint Brunszvik Jozefin, aki 1821. március 31-én hunyt el. Az első tétel első témájának dallama úgy hangzik, mintha a „Liebe Josefine” szavakat rejtené. Az utolsó szonáta (op. 111, c-moll) mindössze két tétel. Thomas Mann Doktor Fautsusának egyik zongorista hőse, Wendell Kretzschmar hosszan értekezik arról, miért nem írt Beethoven harmadik tételt a darabhoz. A végső konklúzió az, hogy ilyen földöntúli zene után lehetetlen a folytatás.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!