Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Győri Balett: Abigél

Győri Balett: Abigél

1970-ben jelent meg Szabó Magda ikonikus ifjúsági regénye az Abigél. A kalandos lányregény és a második világháború eseményének és az egyén életére gyakorolt hatásának fúziója, mely megjelenése óta töretlen sikernek örvend.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 15. hétfő, 11:00

Abigél
Szabó Magda regénye nyomán

Dramaturg: Csepi Alexandra
Koreográfus: Szőllősi Kriszta
Asszisztens: Szalai Judit
Jelmezfelelős : Nagyné Vass Katalin
Fény: Vargha Tamás
Zeneszerző: Szemenyei János
Zenei munkatárs: Deák Gábor
Szcenikus: Katavics Lajos

A belső monológokra építő, drámai fordulatokban gazdag történet Gináról, az elkényeztetett pesti lányról szól, akit apja 1943-ban minden magyarázat nélkül a Matula zárt internátusába zár, elszakítva ezzel a külvilágtól. Gina először nem tud beilleszkedni a szigorú szabályokat elé állító intézménybe, még lánytársai is kiközösítik. Egy meghiúsult szökési kísérlet után, apja elmondja a lánynak, hogy tábornokként az ellenállás vezetője így ellenségeitől óvja lányát azzal, hogy a Matulába záratta. A kamaszból ezen a ponton felnőtt lesz és társaival is kibékül. Azonban ezután is rengeteg fordulat következik be a történetben. Fő motívuma és rejtélye a kertben álló szobor, Abigél, akihez a lányok kéréseket juttatnak el. A szobor „mögött” azonban nem varázslat, hanem König tanár úr áll, akit a lányok lenéznek, ő azonban titkon mindenkin segít.

 

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Közjegyző az emeleten - a csavaros vígjáték Moravetz Levente remekül összehozta a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket (Szőke Zoltán és Gyebnár Csekka…

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!