Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Harcsa / Keszég / Márkos / Benkő / Pándi - Kassák

Harcsa / Keszég / Márkos / Benkő / Pándi - Kassák

Hat év után ismét az Opus Jazz Club színpadán támasztja föl Kassák Lajos ellentmondást nem tűrő szellemét a kísérletező kedvű előadókból álló formáció. A négy zenész – Harcsa Veronika, Márkos Albert, Benkő Róbert, Pándi Balázs – és egy színművész, Keszég László mutatja be Kassák Lajos válogatott verseit, a költő attitűdjéhez hűen.

HARCSA / KESZÉG / MÁRKOS / BENKŐ / PÁNDI: KASSÁK

Közreműködik:
Harcsa Veronika - ének
Keszég László - próza
Márkos Albert - cselló
Benkő Róbert - nagybőgő
Pándi Balázs - dob

Hat év után ismét az Opus Jazz Club színpadán támasztja föl Kassák Lajos ellentmondást nem tűrő szellemét a kísérletező kedvű előadókból álló formáció. A négy, szabadzenei közegben is jártas zenész – Harcsa Veronika, Márkos Albert, Benkő Róbert, Pándi Balázs – és egy hasonlóan szabad szellemű színművész, Keszég László vállalkozik arra, hogy Kassák Lajos válogatott verseit a költő attitűdjéhez hűen mutassa be. "A zenében Kassák poétikai elvét követjük, amikor sok improvizációt használunk, miközben mindig valamilyen koncepció mentén építjük fel a számokat. Kassák is szabad formákat használt, mégis nagyon erősen struktúráltak az ő művei, legyen szó képzőművészetről vagy versről. Az improvizációk mellett találunk itt dalszerű kompozíciókat is; ennek a két formának az egyensúlyát igyekeztünk megtalálni" - nyilatkozta a koncepcióról Harcsa Veronika, e projekt ötletgazdája, aki a versek zömét válogatta e projekt számára. Az énekesnő nem először zenésít meg verseket, 2011-es Lámpafény című albumán is szerepelt egy Kassák-feldolgozás. A zenekar összeállítása eklektikus, az általuk megszólaltatott zene illik Kassák feszültséggel teli, ellentmondásos személyiségéhez és a versek sokszínűségéhez, a bennük rejlő érzelmességhez és keménységhez.

"Nem egy klasszikus értelemben vett zenetájat raktak a szövegek köré a készítők – egyfajta atonális, ritmikai önlebontásokkal díszes hangszőnyeget terítettek Keszég László versmondása, Veronika éneke alá, amely olykor a befogadás határait feszegette, de ezzel is Kassák Lajos szellemét idézte – a csak saját hangjára figyelő költőmonolit zuhogott ránk a köré feszített hangokból is, az előadás nem megidézett, hanem jelenvalóvá tett verset, szellemet, attitűdöt: egy teljes világlátás vízióját építette fel" - írta a programról Hegyi Zoltán.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Hatan egy kisvárosi fodrászüzletben, nem csak időpontfoglalással. Látszólag törékeny mind, finom és sérülékeny,…

Rockopera magyar nyelven, magyar és angol felirattal A szimfonikus operaváltozat ősbemutatója

Képzeljétek, egyszer egy nagy zsák búzát vittem őrölni a fölső molnárhoz, aki azt…