Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Hegedűs Endre zenekari zongoraestje

Hegedűs Endre zenekari zongoraestje

Remekművek csendülnek föl a barokk, a klasszika és a romantika korából.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 6. szombat, 19:30

HEGEDŰS ENDRE ZENEKARI ZONGORAESTJE

J. S. BACH: C-dúr versenymű két zongorára, BWV 1061
W. A. MOZART: Esz-dúr versenymű két zongorára, K. 365
E. GRIEG: a-moll zongoraverseny, op. 16

Közreműködik:
Hegedűs Endre - zongora
Hegedűs Katalin - zongora
Budafoki Dohnányi Zenekar

Vezényel: Werner Gábor

Hegedűs Endre szinte egy új „műfajt” teremtett évről-évre ismétlődő zenekari zongoraestjeivel. A mai előadás egyik különlegessége, hogy a művész felesége a kétzongorás versenyművek közreműködőjeként először lép a Müpa színpadára, s újdonság lesz a Budafoki Dohnányi Zenekarral való közös muzsikálás is ebben a csodálatos teremben.
Remekművek csendülnek föl a barokk, a klasszika és a romantika korából.
Az első részben Bach három két zongorára (csembalóra) írt versenyműve közül az egyetlen eredeti, a C-dúrban írt hangzik el a Hegedűs házaspár előadásában. Állandó fokozás, a mindig „fölfelé” menetelés jellemzi mindhárom tételt.
A maga és nővére számára írt Mozart versenymű szellemességet, életörömet sugároz annak ellenére, hogy az 1779-es esztendő elég sok csalódást hozott Mozart életében.
A szünet utánra egy régebbi kritika részlete álljon itt csalogatásként: „Első fellépésén a Utah Szimfonikus Zenekarral a művész Grieg a-moll zongoraversenyének szólistájaként mu-tatkozott be. Hegedűs olyan tűzijátékszerű tech-nikával rendelkezik, mellyel akár ki is téphetné a zongora billentyűit. Ehelyett – okosan – elegáns és rendkívül lírai megközelítést választott az igen híres norvég partitúrához. Az ördögien nehéz utolsó tétel Hegedűs ujjait legjobb formájukban találta. A művész együtt táncolt a zenével és így hallgatósága lelkét is szinte táncra perdítette. A közönség lelkes bravózással, állva ünnepelte az előadást.” (The Salt Lake Tribune)
Hasonló élményt kívánunk a budapesti közönségnek is!

Hegedűs Endre és Katalin

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!