Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Heinz Holliger és a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis/2
2

Heinz Holliger és a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis/2

Mesterek és tanítványok. Heinz Holliger és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjén generációk kézfogásának lehetünk tanúi.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 10. vasárnap, 19:30

HEINZ HOLLIGER ÉS A NEMZETI FILHARMONIKUSOK

Műsor:
BARTÓK BÉLA: Négy zenekari darab, Sz.51, BB 64
VERESS SÁNDOR: Hegedűverseny
***
VERESS SÁNDOR: II. szimfónia (Minneapolitana)

Ilya Gringolts hegedű
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Heinz Holliger

Bartók Béla volt Veress Sándor mestere, a Svájcba emigrált Veress pedig Heinz Holligert tanította a zeneszerzés művészetére. Vendégfellépésén Holliger előbb Bartók, majd Veress zenéjét vezényli, hitet téve mestere és mesterének mestere művészete mellett. A koncerten három ritkán hallható kompozícióval találkozhatunk, ezek közül Veress Hegedűversenyét korunk egyik legkiválóbb virtuóza tolmácsolja.

Az 1912-ben félbehagyott, majd 1921-ben befejezett, sok impresszionista elemet tartalmazó Négy zenekari darab máig Bartók keveset játszott művei közé tartozik. Veress Sándor Kolozsváron született 1917-ben, tízéves korától Budapesten élt, a Zeneakadémián Kodály és Bartók növendéke volt, később pedig népzenekutatóként Lajtha Lászlóval is kapcsolatba került. 1949-ben Svájcba emigrált, ahol haláláig, 1992-ig élt és tanított. Hegedűversenyét még Magyarországon fejezte be 1939-ben, „Minneapolitana” melléknevű II. szimfóniája az 1953-as év termésének része. A világhírű svájci zeneszerző, oboaművész és karmester, Heinz Holliger (1939) tanulóéveiben a Berni Egyetemen látogatta Veress Sándor zeneszerzés-óráit – ő a magyar mester legismertebb tanítványa. A Hegedűverseny szólistája, az orosz Ilya Gringolts 1982-ben született Leningrádban. Szülővárosában folytatott tanulmányai után a New York-i Juilliard School of Music falai között Itzhak Perlman osztályában képezte tovább magát. Rangos nemzetközi versenyeken szerepelt sikerrel, érdeklődése a historikus hegedűjátékra is kiterjed, szívesen tolmácsol kortárs műveket. 2008 óta a Gringolts Quartet primáriusa.

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Ajánló


Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

A SZINDRA TÁRSULAT előadása üzenet a mai fiataloknak, hogyan veszíthetjük el egymást, és magunkat egy fesztivál mámorában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!