Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Idegenek mindenütt – Velencei Biennále 2024

Idegenek mindenütt – Velencei Biennále 2024

Az előadás bemutatja a 60. Velencei Képzőművészeti Biennále által felvetett főbb kérdéscsoportokat, a díjazottakon kívül, szubjektíven kiemel néhány fontos és izgalmas jelenséget, tárlatot – természetesen a magyar pavilonra is kitérve –, valamint szó lesz a biennále kísérőeseményeként a városban látható kiállításokról is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 19. szerda, 18:00

Idegenek mindenütt – Velencei Biennále 2024
Művészettörténeti előadás

Az idén 60. alkalommal megrendezett Velencei Képzőművészeti Biennále a világ legnagyobb művészeti seregszemléje, ahol szemtanúi lehetünk a kortárs művészetek főbb jellemzőinek, aktuális kérdésfelvetéseinek. A főkurátor, a brazil Adriano Pedrosa „Idegenek mindenütt” címet adta az idei eseménynek, és egy 11 évvel korábbi biennálét látogatva kezdett azon gondolkozni, hogy ő milyen művészeti fesztivált is rendezne. Már a korábbi biennálék is tudatosan figyeltek az Európán, Amerikán kívüli világ művészeti életére: 2022-ben Afrikán és a tudatalatti világ megjelenítésén volt a hangsúly, 2024-ben pedig Latin-Amerika és a törzsi kultúrák kerültek a középpontba. Az esemény ezúttal is számos kérdést vet fel, mint például, hogy ugyanazt a művészetfogalmat használjuk-e, vagy amit látunk, az mennyire autentikus?

Az egyes nemzeti pavilonok valamely nemzet vagy kisebbség problémáját tematizálják. A legjobb pavilonnak járó Arany Oroszlán-díjat az ausztrál pavilon, az ausztrál őslakosok felmenőinek érzékeny vizsgálatáért nyerte el, míg a legjobb résztvevőnek járó díjat a Mataaho Collective nevű új-zélandi csoport kapta különleges installációjáért. Az idei biennáléra leginkább a kollektív emlékezés és traumabemutatás-feldolgozás a jellemző. Emellett azonban találkozhatunk futurisztikus, vagy a látványra fókuszáló művekkel is. Ez utóbbihoz tartozik a magyar pavilon Kopeczky Róna által kurált „Techno Zen” című kiállítása, amely a nemzetközi hírű Nemes Márton munkája.

Az előadás bemutatja a biennále által felvetett főbb kérdéscsoportokat, a díjazottakon kívül, szubjektíven kiemel néhány fontos és izgalmas jelenséget, tárlatot – természetesen a magyar pavilonra is kitérve –, valamint szó lesz a biennále kísérőeseményeként a városban látható kiállításokról is.

Előadó: Dr. Bordács Andrea esztéta, az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszékének tanszékvezető docense

Időpont: 2024. június 19. (szerda) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 1000 Ft, Hegyvidék Kártyával: 500 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
Az eseményekre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

Ajánló


Fergeteges családi musical a Budapesti Operettszínházban Varró Dániel és Teslár Ákos sziporkázóan szellemes szövegével és Presser Gábor varázslatos zenéjével: a…

Zorán neve fogalom a magyar zenei életben, koncertjei mindig ünnepnek számítanak. A visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!