Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Így szerettek ők - Szabó Lőrinc

Így szerettek ők - Szabó Lőrinc

Nyáry Krisztián "Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv" c. munkája és a Szegedi Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai nyomán Réczei Tamás rendező alkotott felolvasószínházi sorozatot - az egyes darabokat a legismertebb magyar írókhoz, költőkhöz rendelve.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 24. csütörtök, 18:00

Így szerettek ők - Szabó Lőrinc

„Még mielőtt Lőrinchez mentem volna, tudtam róla, hogy számos női kapcsolata van, de mindig azt hittem, hogy ha majd elvesz engem, úgy szeret, hogy ezt majd nem csinálja. Ilyen hülyeséget hinni!” - írja a Harminchat évben Mikes Klára, Szabó Lőrinc felesége, aki évtizedeken át tudott férjének Vékesné Korzáti Erzsébettel folyatott viszonyáról.
Bizony, a nagyszerű irodalmi műveink megalkotói sem voltak szentek. Hús-vér emberek - természetes vágyakkal. Erről persze ritkán szól a tankönyvekbe préselt irodalomtörténet. Nyáry Krisztián "Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv" c. munkája viszont pont ezeket a személyes titkokat tárja elénk hitvesekről, múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.

Nyáry történetei nyomán és a szövegkönyveket a Szegedi Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásaival kiegészítve Réczei Tamás rendező alkotott felolvasószínházi sorozatot - az egyes darabokat a legismertebb magyar írókhoz, költőkhöz rendelve.

A magyar kultúra napján, azaz 2019. január 24-én a Csili Művelődési Központban Szabó Lőrincről, Mikes Kláráról és Vékesné Korzáti Irénről szól éppen az "Így szerettek ők".
Jegyár elővételben: 2.000 Ft, az előadás napján pedig 2.500 Ft.
Iskoláknak kedvezményes csoportos jegyár: 1.700 Ft (10 fő esetén 1 fő kísérő részére ingyenes.)

Szereplők:
Szabó Lőrinc – Nyáry Krisztián
Mikes Klárára – Szávai Viktória
Korzáti Irén – Kurta Niké

Rendező: Réczei Tamás

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!