Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


II. Szászcsávási Magyar Nap
4

II. Szászcsávási Magyar Nap

Ha úgy szeretnél „tappodni”, mint a csávási ménlovak, vagy megtanulnád a „felszökést” a Szászcsávás Zenekar muzsikájára, esetleg megkóstolnád a borversenyeken díjazott különleges ízvilágú Szászcsávási borokat, vagy éppen meghallgatnád a közel 40 fős Szászcsávási Vegyes Kórus ötszólamú énekeit, akkor várunk a Fonó Budai Zeneházban, 2020.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 22. szombat, 10:00

Kezdő és haladó táncoktatás, énektanulás, néprajzi előadás, szászcsávási fényképkiállítás és gasztronómia, színpadi műsor, táncház!
Ha úgy szeretnél „tappodni”, mint a csávási ménlovak, vagy megtanulnád a „felszökést” a Szászcsávás Zenekar muzsikájára, esetleg megkóstolnád a borversenyeken díjazott különleges ízvilágú Szászcsávási borokat, vagy éppen meghallgatnád a közel 40 fős Szászcsávási Vegyes Kórus ötszólamú énekeit, akkor várunk a Fonó Budai Zeneházban, 2020. február 22-én a II. Szászcsávási Magyar Nap-ra!

A SZÁSZCSÁVÁSI MAGYAROK PÁROS táncai a táncházmozgalomban szinte egyáltalán nem voltak ismertek. Mindenki a méltán híres Szászcsávási Zenekarral azonosította a falut, majd a cigányság táncai kerültek palettára. A környéken csak „Kicsi Magyarország”-ként ismert falu magyar tánchagyományát próbáljuk meg rendezvényünkön népszerűsíteni, és ismertebbé tenni.

10:00 Kapunyitás
10:30-12:30 Táncoktatás kezdő és haladó csoportban
13:30-14:30 Énektanulás
14:30-17:00 Táncoktatás kezdő és haladó csoportban
17:00-17:45 Közös éneklés
18:00-19:00 Néprajzi előadás
19:30 Színpadi műsor
20:30 Táncház a szászcsávási zenészekkel és a Bajkó Zenekarral


Közreműködők:

Szászcsávási Vegyes Kórus, szászcsávási zenészek, Bajkó Zenekar, Szánthó Zoltán népzenész, Gyémánt Ádám és Gyémánt-Csontos Lívia, Máté Móric és Kiss Anna néptáncoktatók, Pannónia Néptáncegyüttes (Kistarcsa)

A Pannónia Néptáncegyüttes 1992-ben alakult Kistarcsán. Jelenleg 7 korcsoportban közel 170 táncos ismerkedik a népi kultúra hagyományaival. A felnőtt csoport táncosai nagyon megszerették a Szászcsávási magyarok táncait, és 2019 novemberében a Tatabányán megrendezett VII. Agora Koreográfus Versenyen különdíjat kaptak a „Szászcsávási magyar táncok” stílusos táncolásáért. A felnőtt csoport vezetői, Gyémánt Ádám és Gyémánt-Csontos Lívia pedig úgy gondolta, hogy a Szászcsávásiakkal ápolt régi kapcsolataira támaszkodva szervez egy pár napos programokban gazdag kiruccanást a faluba. Így 2018 őszén már az ott lakókat is megismerték, beszélgettek, mulattak velük. Megkóstolták a helyi borokat, pálinkákat és meghallgatták a méltán híres Csávási dalárda többszólamú énekeit is. 2019 szilveszterén pedig a csávásiakkal együtt örültek az Újév eljövetelének, az Ólom hegyről történő tüzes kerekek gurításával. Ezeket az élményeket, és a falu hangulatát szeretnénk a Fonóba, és így a városi közönség elé varázsolni.

Az együttes művészeti vezetője: Szengyel István, a felnőtt csoport vezetői: Gyémánt Ádám és Gyémánt-Csontos Lívia, az Egyesület elnöke: Dr. Szepessy Péter

Az első 50 jegyvásárlónak kóstolójegy jár a szászcsávási ételekből, italokból: szalonna, sajt, kenyér, bor és pálinka

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!