Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Jazz előszilveszter
4

Jazz előszilveszter

Gyárfás István trió feat. Deseő Csaba
Elek István Quartet
Tóth Viktor - Gyárfás István duo
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 30. hétfő, 20:00

Gyárfás István trió feat. Deseő Csaba

A magyar jazz-élet legendás alakja, a világhírű hegedűs, Deseő Csaba idén februárban ünnepelte 80. születésnapját. Ebből az alkalomból látogat el a Fonóba, ahol legkedvesebb kollégájával, a gitáros Gyárfás Istvánnal és triójával fog színpadra lépni. Partnereik a hazai jazz élet kiválóságai: a nagybőgős Soós Márton és a dobos Cseh Balázs.
A hangverseny után a helyszínen megvásárolható Deseő Csaba „Kettősfogás“ című önéletrajzi kötete, valamint a Gyárfás István trióval közösen készített „Tale“ című CD-je.

Gyárfás István (Gyafi) több, mint 30 évvel ezelőtt alapította első gitár-bőgő-dob összeállítású trióját, amely azóta is folyamatosan működik.
Korábban öt lemezük jelent meg (Live at the Jazz Café, Midnight in Pest, Tale, Nairobi Romance és Old Amsterdam), olyan szólisták közreműködésével, mint Deseő Csaba, Fábián Juli, Fekete István, Regős István, Szalóky Béla, Tűzkő Csaba, Winand Gábor vagy az amerikai szaxofonos, Big Red Ron. Legújabb lemezük ismerős rajzfilmzenéket dolgoz fel “Cartoon Jazz” címmel.

Számos magyar és külföldi fesztiválon szerepeltek nagy sikerrel, többször turnéztak Kenyában és Indonéziában is.
Olyan külföldi szólistákkal játszottak együtt, mint Joe Murányi, Carol Cass, Sidney Ellis, Agostino DiGiorgio, Tommy Vig, Bosko Petrovic, Eldad Tarmu, Kim Hutchcroft vagy Herbie Mann.

2013-ban Gyárfás Istvánt választották az év gitárosának a jazzma.hu, a legrangosabb magyar jazz-szaklap olvasói, majd 2014-ben és 2015-ben ugyanott a kritikusok szavazásának győztese lett. 2016-ban és 2017-ben a kritikusok, az olvasók és a jazz-muzsikusok egyaránt őt választották az év gitárosának, 2018-ban pedig ismét a kritikusok díját nyerte meg.
Munkásságáért 2015-ben a legrangosabb szakmai életmű-díjjal, a Szabó Gábor díjjal tüntették ki.

A trió tagjai:
Gyárfás István - gitár
Soós Márton - bőgő
Cseh Balázs – dob


Elek István Quartet

Egyöntetű vélemény: a jazz koncertpódiumon való megjelenése a bebop korszakához köthető. Emblematikus muzsikusok, mára jazz-ikonokká vált személyiségek rakták le e stílus alapjait, belőlük „táplálkozik”, alakul a mai jazz is. Számtalan előadó és egyéni út, a gyökerek mégis ide kötnek, ide vezetnek vissza. A zenekar az ún. „mainstream” jegyeit hordozza, programjuk tisztelgés a nagy elődök és követőik előtt, természetesen a mai kor és az egyéniségük szellemében.

Az együttes tagjai:
Elek István – szaxofon
Weisz János – zongora
Molnár Péter – bőgő
Cseh Balázs - dob


Elek István négy évtizedes pályája során számos zenekar szólistája volt, de saját neve alatt csak 2015 elején debütált kvartettje, amely aztán nagy sikerrel szerepelt az év folyamán a fővárosban és vidéken egyaránt. A négyes minden tagja a műfaj legjobbjai közül került ki. Az együttes vezetője a nádfúvós hangszerek egész arzenálját szólaltatja meg: főként tenorszaxofonon játszik, de nem idegen számára a klarinét, az alt-, a szoprán- és a baritonszaxofon sem. Weisz Gábor remek zongorajátéka mindig elbűvöli a hallgatóságot, a ritmushátteret pedig a bőgős Molnár Péter (aki a Group ’N’ Swingegyüttesben is szerepel) és a legkeresettebb dobosok egyike, Cseh Balázs biztosítja. Műsoruk a mainstream jazz iskolapéldája, közkedvelt sztenderdek, a Nagy Amerikai Daloskönyv örökzöld darabjai, olyan nagy amerikai komponisták „jazzslágerei”, mint Duke Ellington, Cole Porter vagy Richard Rodgers, de az olyan nagy jazz zenészek ugyancsak sztenderdekké nemesült szerzeményeit is szívesen játsszák, mint Kenny Barron, Joe Henderson vagy Joe Zawinul.


Tóth Viktor - Gyárfás István duo

A Tóth Viktor – Gyárfás István duo muzsikája kiforrott, a jazz tradíciójában gyökerező, a jelen pillanatban érvényes zene - főként Tóth Viktor szerzemények. A közönség egy színekben gazdag, improvizatív, lelki töltésű utazásra számíthat e nagyszerű zenészek vezetésével.

Tóth Viktor többszörösen az Év Jazz-zenésze díjjal kitüntetett altszaxofonos, zeneszerző, zenekarvezető. A mai magyar jazz fiatal generációjának kiemelkedő alakja. Zenéjére a stílusokon átívelő, improvizáció központú, szárnyaló és spirituális töltésű előadásmód jellemző.

Gyárfás István Szabó Gábor díjjal kitüntetett gitáros, zeneszerző. Olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Jeff Ballard, Carol Cass, George Duke, Sidney Ellis, Peter Erskine, Benny Green, és még sokan mások. A népszerű gitáros -szaxofonos partneréhez hasonlóan- gyakori vengége hazai és nemzetközi jazz fesztiváloknak egyaránt.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!