Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Jelenetek egy operatőr életéből - Hildebrand István legendáriuma

Jelenetek egy operatőr életéből - Hildebrand István legendáriuma

Jelenetek egy operatőr életéből - Hildebrand István legendáriuma
magyar portréfilm, 100 perc, 2015

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 12. péntek, 18:00

Rendező: Kocsis Tibor

Producer: Kocsis Tibor
Forgatókönyvíró: Kocsis Tibor, Konecsny Emőke
Operatőr: Kocsis Tibor
Vágó: Konecsny Emőke

Szereplők: Hildebrand István

A vetítést követően Hildebrand Istvánnal Kocsis Tibor rendező beszélget.

Hildebrand István a magyar filmművészet markáns, kiugró képességű, minden műfajban kísérletező operatőre idén 90 éves lesz. Már az ötvenes években bravúros, újító technikai megoldásokra vállalkozott: virtuóz kézi kamerázásáról híresült el, például a 9 perc című kisjátékfilmben, ahol a kamera egy bokszoló szemével mutatta a drámai összecsapást a ringben. Monumentális megvilágítások kiemelkedő mestereként a hatvanas évek legnépszerűbb, leglátványosabb produkcióiban dolgozott: Keleti Márton és Várkonyi Zoltán alkotótársaként. A kőszívű ember fiai, az Egy magyar nábob és a Kárpáthy Zoltán vagy a Szerelmi álmok - Liszt sikerfilmjeiben. A Kodak cég munkatársaként már 1963-ban cineráma technikával forgathatta Az aranyfejet, a korszak első magyar-amerikai koprodukcióját. A hetvenes években olyan nemzetközi tévésorozatok operatőre volt, mint a Sztrogoff Mihály és a Mozart. Utolsó munkája Bódy Gábor Psyché (1980) című hatalmas filmjének fényképezése volt, melyben az optikai trükkök-és kísérletek egész arzenálját próbálhatta ki. Mégis a Psyché után alkotóerejének csúcspontján, 52 évesen váratlanul abbahagyta a filmoperatőrködést és soha nem lépte át többé a Filmgyár kapuját.

Kocsi Tibor drámai portréfilmjében pályatársai, valamint 40 perc korabeli híradó, játékfilmrészlet és soha nem látott fotók rajzolják meg, ahogy a szakma hívta, „Hilda”, valamint a hatvanas, hetvenes évek magyar filmgyártásának portréját.

Ajánlatunk


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!