Broadway Jegyiroda
Jegyirodák:
1026 Bp. Gábor Áron u. 74-78. (Rózsakert)
Tel: 340-40-40 Nyitva: H-P: 10-19h Szo:10-17
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Juan Diego Flórez

Juan Diego Flórez

Juan Diego Flórez a "bel canto" tenorok közül is a legkülönlegesebbek közé tartozik. A pályája csúcsán lévő tenorista első alkalommal lép fel a Budapesti Sportarénában. A legnépszerűbb opera áriákból és operettekből összeállított műsort az Óbudai Danubia Zenekar kíséri.
 több

Jegytípusok


100 Ft - 39 900 Ft
14 jegytípus

Aktuális előadásokJuan Diego Flórez napjainkban a világ legkiemelkedőbb színpadainak állandó szereplője. Kifejező előadásmódjával az operák világának legnagyobb tehetségei közé írta fel nevét. Nagylelkűsége, karizmája, és szenvedélye inspirálja megannyi emberi törekvésében csakúgy, mint operai jelenlétében, előadásaiban és felvételein.

Juan Diego Flórez (Lima, 1973) perui népi - és pop énekesként kezdte karrierjét még egészen fiatalon. Később a Perui Nemzeti Konzervatóriumban tanult, majd ösztöndíjat kapott a híres philadelphiai Curtis Zenei Intézetbe.  Operaénekesi karrierje 1996-ban kezdődött a Pesaro-i Rossini Opera Fesztiválon, ahol az utolsó pillanatban ugrott be Corradino szerepébe a Matilde di Shabran című operába. A rövid felkészülési idő ellenére az előadás diadalmas sikert aratott és a művész fényes karrierjének kezdetét jelentette.

Különleges hangja és lenyűgöző lendületessége igazi szenzáció volt, így még ugyanabban az évben, az 1996/97-es évad megnyitóján, a milánói Scala-ban Riccardo Muti vezényletével énekelt, mindössze 23 évesen. Azóta a világ összes előkelő színpadán fellépett, és a legjelentősebb karmesterekkel dolgozott együtt.

2007-ben Juan Diego Flórez történelmet írt, amikor megtört egy évtizedek óta tartó tilalmat és 1933 után először énekelt ráadást a Scala-ban. Az ária az “Ah! mes amis” volt Donizetti: Az ezred lánya című operájából, amely a 9-szer megszólaló magas C-jéről híres. Ezt a ráadást pár hónappal később, 2008-ban megismételte a Metropolitanben, majd 2012-ben a Párizsi Operaházban is, amely színházakban szintén nem volt szokás ráadást adni.

Juan Diego Flórez számos szólóalbumot jelentetett meg, csakúgy mint teljes opera CD-ket, és  DVD-ket. A történelem legnagyobb tenorjai között tartják számon, számtalan díjat és elismerést kapott, többek között Peru legmagasabb kitüntetését, a  “Gran Cruz de la Orden del Sol” díjat, valamint az osztrák kormány “Kammersänger” díját.

Juan Diego Flórez 2011-ben alapította az “Ifjúsági Zenekarokkal Peruért” társadalmi projektet, amit a venezuelai “El Sistema” rendszer inspirált, amelynek célja személyes és művészi támogatás, valamint a legsebezhetőbb perui gyerekek és fiatalok fejlesztése a zene ereje és eszközei által. Munkája elismeréseként az UNESCO 2012-ben “Jószolgálati Nagykövetnek” választotta, és 2014-ben megkapta a “Crystal Award by the World Economic Forum” díjat is.

Ajánló


Egy éve sincs még, hogy sokévnyi hallgatás után újra megszólalt a magyar zenei…

Behumi Dórival, Frenkkel, Keleti Andrással, Kollár-Klemencz Lászlóval és Szűcs Krisztiánnal

A gyönyörű, magával ragadó környezet teremti meg azt az atmoszférát, mely segítségével a…